Στη Νίκαια το “μπλόκο” αλλά υπό προϋποθέσεις η απόφαση των αγροτών της Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο)

Απόφαση να κατευθυνθούν  τα τρακτέρ της Καρδίτσας στο μπλόκο της Λάρισας, στη Νίκαια, την προσεχή Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, ελήφθη κατά την σημερινή σύσκεψη των αγροτών του νομού της Καρδίτσας.

Με την προϋπόθεση ότι στην αυριανή πανθεσσαλική σύσκεψη, το απόγευμα στα Φάρσαλα, θα παρθεί απόφαση για ένα μπλόκο ολόκληρης της Θεσσαλίας στη συγκεκριμένη περιοχή. Κάθε άλλη απόφαση για επιπλέον μπλόκα θα οδηγήσει τους αγρότες της Καρδίτσας σε εντός νομού κινητοποίηση.

Η απόφαση αυτή δεν ήρθε αβίαστα καθώς συνυπολογίσθηκαν τα υπέρ και τα κατά των δύο προτάσεων που έπεσαν στο τραπέζι και συγκεκριμένα μπλόκο εντός νομού στον Ε-65 και πορεία προς Λάρισα.

Η μεν πρώτη πρόταση είχε ως θετικό το μικρό κόστος για τους αγρότες της Καρδίτσας  ενώ η δεύτερη την δημιουργία ενός ισχυρού μπλόκου που θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.

Επίσης ήταν μία απόφαση που δεν πάρθηκε ομόφωνα αφού από τους παριστάμενους στην αίθουσα του Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, υπήρξαν αρκετές αντιρρήσεις και διημείφθησαν διάλογοι σε έντονο ύφος για το ποια είναι η πλέον ενδεδειγμένη τοποθεσία να στηθεί το μπλόκο της Καρδίτσας. Από τα 18 χωριά που εκπροσωπήθηκαν τα 11 την υπερψήφισαν ενώ τα υπόλοιπα την καταψήφισαν.

Προβληματισμός επίσης υπήρξε και για την συμμετοχή, από πλευράς αγροτών του νομού με τα μηνύματα που έρχονται να είναι συγκρουόμενα και να μην παρέχουν την δυνατότητα ακριβούς αξιολόγησης της κατάστασης. Κι αυτό έγειρε εν μέρει την πλάστιγγα προς την Νίκαια όπου η συνάθροιση τρακτέρ από όλη την περιφέρεια μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε ήταν  το λίπασμα του αντιπροέδρου της ΕΟΑΣΚ Γιάννη Τσιούτρα, που μίλησε για προβοκάτσια και προσπάθεια υπονόμευσης του αγροτικού κινήματος.

Η σημερινή απόφαση που ουσιαστικά ήταν και η πρόταση της ΕΟΑΣΚ θα εκπροσωπήσει όπως είπαμε, την Καρδίτσα στη σύσκεψη των Φαρσάλων, προκειμένου να διαπιστωθεί το γενικότερο κλίμα και η διάθεση σε επίπεδο περιφέρειας και να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για την κινητοποίηση της Δευτέρας.

Πηγή: karditsalive.net