Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς: “Διέλυσε” και τον Μπαουτίστα

Μυθικός Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 7-5,4-6, 6-4, 7-6 στη Rod Laver Arena τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Australian Open, εξακολουθώντας να γράφει στη Μελβούρνη, «χρυσή» ιστορία για το ελληνικό τένις και τον ελληνικό αθλητισμό.

«Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Όταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να πάω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζα ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε», τόνισε ο Στέφανος στη συνέντευξή του μέσα από το court, μετά τη λήξη του αγώνα.

Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του σε Grand Slam και εκεί θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ράφαελ Ναδάλ και Φράνσις Τιαφό. 

Η στιγμή του τελευταίου πόντου και η αντίδραση του Στέφανου Τσιτσιπά στη νίκη του

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός σε ένα ακόμα παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 14 λεπτών στην Μελβούρνη, που έγινε σε 24 βαθμούς θερμοκρασία, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που επίσης έπαιζε στον πρώτο του προημιτελικό σε Major αλλά στα 30 του χρόνια, φτάνοντας από εννέα νίκες στη σειρά και έχοντας επικρατήσει μέσα στο 2019 των Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα και Τσίλιτς, ενώ έχει κατακτήσει και το τουρνουά της Ντόχα.

O Στέφανος Τσιτσιπάς γίνεται ο νεότερος παίκτης μετά τον Τζόκοβιτς το 2007, που περνά στους 4 του Gran Slam. Η ίδια η διοργάνωση στο Twitter έκανε λόγο για “ένα αστέρι που γεννιέται”.