Ανακοινώθηκε ο “εκλεκτός” για τον Δήμο Φαρσάλων από την Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Φαρσάλων πραγματοποίησε εκδήλωση χθες Κυριακή (20/01), στο μεζεδοπωλείο Μέρμηγκας, στα Φάρσαλα, παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Τάσο Τσιαπλέ, του νυν δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Φαρσάλων κ. Κων/νο Τασόκα και του νέου υποψήφιου για το αξίωμα του Δημάρχου Φαρσάλων, με την ΛΑΣΥ, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου κ. Αποστόλη Αναγνώστου, ο οποίος είναι εν ενεργεία πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Φαρσάλων.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Κων/νος Τασόκας, έκανε έναν απολογισμό της θητείας στο Δήμο Φαρσάλων, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Λαϊκή Συσπείρωση, κινήθηκε με γνώμονα το όφελος του πολίτη και της κοινωνίας, ενώ τόνισε ότι είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, με προτάσεις οι οποίες εισακούστηκαν από την δημοτική αρχή και δεν αντιμετωπίστηκαν με χλευασμό.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαρσάλων, κ. Αποστόλης Αναγνώστου, στην ομιλία του αναφέρθηκε, για τον αγώνα που πρέπει να δοθεί, για τις ευθύνες που έχουμε καθώς δεν μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά για τοπική διοίκηση, στα πλαίσια του κεντρικού αστικού κράτους, που εξειδικεύει την πολιτική και αντιστρατεύεται τα λαϊκά συμφέροντα σε τοπικό επίπεδο και απορροφά, τους οποίους κραδασμούς και τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής. Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές στεκόμαστε με ολοκληρωμένες προτάσεις και θέσεις και τις θέτουμε ανοιχτά στο λαό χωρίς μισόλογα και περιστροφές. Τόνισε ότι πριν το 2017, η Λαϊκή Συσπείρωση, είχε κάνει προτάσεις για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή και είχε αναφέρει την ανάγκη αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών. Με τον τότε δημοτικό σύμβουλο, Αστέρη Μολόχα και το σύντροφο Κώστα Στεργίου του ΚΚΕ, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και συμπαραστάθηκαν στους πληγέντες, ωστόσο τα προβλήματα συνεχίστηκαν το 2018, σε χωριά του Δήμου. Στάθηκε σε θέματα, όπως η αντισεισμική θωράκιση και οι απαραίτητοι έλεγχοι σε όλα τα δημοτικά κτίρια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, και στο μεγάλο πρόβλημα της πόλης, που ακούγεται μόνο στις εκλογές και αποτελεί πρόγραμμα διεκδίκησης για κάθε υποψήφιο και είναι η ύδρευση λέγοντας χαρακτηριστικά “μεγαλώσαμε εμείς και τα παιδιά μας με αυτό το πρόβλημα, τώρα μεγαλώνουν και τα εγγόνια μας”. Κλείνοντας την ομιλία του, επεσήμανε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων που έχουν ως παράταξη και αναφέρθηκε σε όλους του κομμουνιστές δημάρχους στην επικράτεια (Πάτρα, Ικαρία, Καισαριανή. Πετρούπολη), όπου με ελάχιστο κόστος πραγματοποιούν έργα για τον λαό, αναφέροντας ως παράδειγμα και ως πρότυπο, τον Δήμαρχο της Πάτρας κ. Κων/νο Πελετίδη.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος για το αξίωμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσιαπλές, στην ομιλία του αναφέρθηκε, στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων, τόσο στο Δήμο Φαρσάλων, στους άλλους Δήμου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και στην στήριξη στο ΚΚΕ, την δεύτερη Κυριακή όπου θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές.Έκανε κάλεσμα προς αγρότες, εργάτες, υπαλλήλους και συνταξιούχους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με όλη τους τη δύναμη. Τόνισε, ότι στον κόσμο μιλάνε για ανάπτυξη, λέγοντας ότι πρόκειται για κοροϊδία και απάτη, παραθέτοντας στοιχεία για τους μικρομεσαίους και στη συνέχεια επικεντρώθηκε σε θέματα περιφερειακής διοίκησης, όπου η ΛΑΣΥ στάθηκε με αξιοπρέπεια, όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας αντιπολίτευση προς όφελος του λαού και όχι των λίγων.