“Πάλεψε” σκληρά, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες…

Την ήττα με σκορ 76 – 83 γνώρισε ο Γ.Σ. Φαρσάλων Krousta από τον πρωτοπόρο του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής Ανατόλια. Οι μπλε βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέχρι και με 19 πόντους (16 – 35), τα έδωσαν όλα, μείωσαν, μέχρι και στον πόντο (59 – 60), όμως στο τέλος με κάποιες λάθος επιλογές και ένα μοιραίο, όπως αποδείχθηκε λάθος από την γραμματεία του αγώνα, δέχθηκαν την ήττα. Πλέον οι μπλε ταξιδεύουν στην έδρα του Ερμή Λαγκάδα, όπου και θα αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα με σκοπό την νίκη που θα επαναφέρει στην ομάδα ψυχολογία και μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

 

\

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες μπήκαν εμφανώς αγχωμένες στο παρκέ και ενδεικτικό της κατάστασης αυτής είναι το γεγονός ότι στα πρώτα 4 λεπτά το σκορ ήταν 5 – 6. Ο Γκιουλέκας κρατούσε επιθετικά τον Γυμναστικό καθώς σημείωσε 7 πόντους από τους 14 συνολικά των Φαρσαλινών στο πρώτο δεκάλεπτο. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με πρώτο βιολί τον Ζώτο ο οποίος σημείωσε 9 πόντους πέτυχε συνολικά εννέα από τους 19 και έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με το χαμηλό σκορ 14 – 19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Ανατόλια μπήκε πολύ καλά στο παρκέ ο Γυμναστικός για 4’ δεν είχε αντίδοτο στο ξέσπασμα των γηπεδούχων οι οποίοι με σερί 2 – 16 έφτασαν την διαφορά στο +19 (16 – 35). Ο Γυμναστικός έσφιξε την άμυνα του, «καθάρισε» επιθετικά το μυαλό του και με τον Δέσπο να σκοράρει 6 πόντους και τους Συνετό, Χαιρετίδη να πετυχαίνουν δυο μεγάλα τρίποντα σε κομβικό σημείο απάντησε με δικό του σερί 11 – 6 αρχικά και μείωσε σε 27 – 43. Η αντεπίθεση του Γ.Σ. Φαρσάλων Krousta συνεχίστηκε και με επιμέρους σκορ 6 – 2 το ημίχρονο βρήκε το Ανατόλια μπροστά με 12 πόντους (33 – 45).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Φαρσαλινοί μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» και κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα με επιμέρους σκορ 17 – 5 μείωσαν στους 4 (50 – 54) με «μπροστάρηδες» επιθετικά τους Συνετό Γκιουλέκα και Λεπενιώτη.

Μετέπειτα το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δυο ομάδες να σκοράρουν εκατέρωθεν οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 7 με γκολ φάουλ του Μπρόζου. Ο Γυμναστικός όμως απέδειξε ότι έχει σφυγμό και κατάφερε με επιμέρους σκορ 0 – 4 να μειώσει σε 54 – 57. Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τους Φαρσαλινούς να είναι μια «ανάσα» από την μεγάλη ανατροπή καθώς το σκορ ήταν 56 – 58.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και με μπροστάρη τον Αμπατζά κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 3 – 8 και να περάσουν μπροστά με 59 – 66. Οι Συνετός και Χρ. Αναγνωστόπουλος με δυο μεγάλα σουτ μείωσαν την διαφορά στους 4 πόντους (64 – 68).

Στην επόμενη φάση οι άνθρωποι του Γ.Σ. Φαρσάλων Krousta διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μια φάση που διαδραματίστηκε και σύμφωνα με τους ανθρώπους των μπλε η γραμματεία του αγώνα έχει μεγάλη συμβολή σε αυτή. Πιο συγκεκριμένα έπειτα από μια πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων απέμενε ένα δευτερόλεπτο στο ρολόι με την μπάλα να είναι στα χέρια του Ανατόλια.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν επίθεση με τρίποντο η κόρνα της γραμματείας δεν ακούστηκε ποτέ και μάλιστα μετά από airball η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γαλανίδη ο οποίος με σουτ από την γωνία αύξησε την διαφορά. Μάλιστα για την συγκεκριμένη φάση ο κόουτς του Γυμναστικού δέχθηκε τεχνική ποινή διότι ζήτησε την εξήγηση της φάσης σε πολύ ήρεμο ύφος όμως οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη. Έτσι η διαφορά έφτασε στο +7 (66 – 73). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν μια τελευταία αντεπίθεση όμως δεν κατάφεραν να επανέλθουν και έτσι γνώρισαν την ήττα με σκορ 76 – 83.

Οι άνθρωποι του Γυμναστικού έχουν πολλά παράπονα τόσο από την απόφαση της γραμματείας στην συγκεκριμένη φάση καθώς θεωρούν οτι ήταν σε καθοριστικό σημείο.

Δεκάλεπτα: 14-19, 33-45, 56-58, 76-83

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ. – Παπαγερίδης

Γ.Σ.Φάρσαλα (Φόρος): Λεπενιώτης 16(1), Χαιρετίδης 5(1), Αναγνωστόπουλος 8(2), Τσιώγκας, Συνετός 11(1), Τοπουζίδης 9(2), Γκιουλέκας 14(1), Δέσπος 12, Φιλιππόπουλος 2

Ανατόλια (Γκαϊτατζής) : Νικολαΐδης 6, Στεφανίδης , Αμπατζάς 17(1),Αράπης, Γαλανίδης 14(2),Κάτανος , Κωνσταντινίδης 2, Ξενιτίδης 6(2) Ζώτος 14, Μπρόζος 11,Καραποστόλου 13(1).