Μοτοπορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Φάρσαλα

Φαρσαλινοί πολίτες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και πραγματοποίησαν μοτοπορεία στα Φάρσαλα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, διερχόμενοι αρχικά διαμέσου κεντρικών οδών της πόλης και καταλήγοντας στην πλατεία Δημαρχείου, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και άλλα συνθήματα για την Μακεδονία. Υπήρξαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο του νέου συλλόγου ανένδοτος Μακεδονικός αγώνας ιστορίας και μνήμης, κ. Αριστείδη Σοφιανίδη και διαβάστηκε το ψήφισμα από τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Χατζηπλή και εν συνεχεία έγινε η επίδοση του ψηφίσματος στον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο.

Ο Δήμαρχος, δεσμεύτηκε από την πλευρά του, οτι θα προωθήσει το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό της χώρας και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και στην συνέχεια συζήτησε με την επιτροπή, η οποία βρέθηκε στο γραφείο του.

Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται μια μέρα πριν από το μεγάλο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενάντια στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Αύριο στις 7:30 πμ θα αναχωρεί το λεωφορείο για την Αθήνα από τα Φάρσαλα.

Δείτε βίντεο

Αναλυτικά το ψήφισμα που επιδόθηκε:

«Ως ελεύθεροι Φαρσάλιοι πολίτες και έχοντας ως οδηγό την Ιστορία μας, τα Εθνικά μας δίκαια και το φιλότιμό μας, αφουγκραζόμενοι και εκφράζοντας τα αισθήματα και τις ανησυχίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και της Ελληνικής κοινωνίας, διαδηλώνουμε κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών και της επικείμενης κύρωσής της από την Βουλή και επισημαίνουμε τα ακόλουθα :
Ζούμε τραγικές και κρίσιμες ώρες για τον Ελληνισμό και πολύ φοβού-μαστε μαύρες, εφιαλτικές. Τις χειρότερες της σύγχρονης ιστορίας μας. Στον προηγούμενο αιώνα είχαμε την τραγωδία της Μ. Ασίας, της Κύπρου μας, των Ιμίων μας και δυστυχώς και τούτος ο αιώνας ξεκίνησε με το Μακεδονικό και ανησυχούμε ότι μοιραία θα ακολουθήσει η Θράκη, το Αιγαίο κ.α.
Η πιο άθλια ενδοτική κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα προσπαθεί δήθεν να λύσει το Μακεδονικό παραχωρώντας το Ιερό όνομα της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων, με τον παραπλανητικό όρο Βόρεια που σύντομα θα απαλειφθεί, αναγνωρίζοντας παράλληλα δήθεν Μακεδονική Εθνότητα και δήθεν Μακεδονική γλώσσα. Τέτοιες πολιτικές αποφάσεις και πρακτικές οι οποίες ενισχύονται σαφώς από ξένα κέντρα και πρόσφατες επισκέψεις ξένων ηγετών στα εγχώρια νεοκατοχικά φερέφωνα με σκοπό τις πιέσεις και την εξα-σφάλιση του ποθούμενου αριθμού των 151 υποταγμένων, εξασφαλίζοντας αρχι-κά την ψήφο εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό σχηματισμό και ακολούθως την εσπευσμένη κύρωση της ανιστόρητης, προδοτικής και κατάπτυστης συμφωνίας, εάν αυτή κυρωθεί, θα εξασφαλίσουν επάξια στους πρωταγωνιστές της, στους υπέρμαχούς της και σ’ αυτούς που θα την κυρώσουν τους ‘’τίτλους’’ των Εφιαλτών, των Νενέκων, των Κουίσλιγκ, των Ελληνόφωνων νεοκομιτατζήδων και νεοδοσίλογων. Η στάση μας ενισχύεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρί- σκεται απέναντι στην ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη βούληση του Ελληνικού λαού για μη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, γι αυτό και αποφεύγει να κάνει Δημοψήφισμα και προσπαθεί να το περάσει ύπουλα μέσα από το άντρο της διαφθοράς και των συναλλαγών. Πέραν της ιστορίας υπάρχει σαφής προδοσία της αντίθετης βούλησης του κυρίαρχου, όπως αποδεδειγμένα περιπαικτικά τον αποκαλούν, ελληνικού λαού.
Πρόκειται σαφέστατα για βίαιη παραχάραξη της Ιστορικής αλήθειας, αφού ο Αριστοτέλης μιλούσε και δίδασκε στον Αλέξανδρο Ελληνικά, αφού ο Μεγαλέξανδρος μιλούσε Ελληνικά και αυτά μετέφερε και διέδωσε στις εκστρα τείες του και η Ελληνική γλώσσα επικράτησε σε όλη την Αυτοκρατορία του, αφού όλες οι αρχαίες επιγραφές στις πόλεις που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος μέχρι το Αφγανιστάν είναι μόνο στην Ελληνική γλώσσα κ.α. Ο,τιδήποτε άλλο υποστηρίζεται είναι απολύτως ψευδές, ανιστόρητο, προδοτικό και γελοίο.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα, έστω την ύστατη στιγμή να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων, να σεβαστούν την ιστορία μας και την συλλογική βούληση του απανταχού Ελληνισμού, ως Ελληνες και όχι ως απλώς Ελληνόφωνοι γραικύλοι.
Να αναλογιστούν ότι η κύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας και η χρήση του όρου Μακεδονία από τους Σκοπιανούς θα αποτελέσει στο εγγύς μέλλον με μαθηματική ακρίβεια το όχημα του αλυτρωτισμού από αυτούς.
Τα ιερά χώματα της Μακεδονίας που τίμησαν με το αίμα τους, τους αγώνες τους και την πένα τους ο Παύλος Μελάς, ο καπετάν Κώττας, ο Παύλος κύρου, ο καπετάν Γαρέφης, ο Ευθύμιος Καούδης, ο Τέλλος Αγρας, ο Νικ. Πύρζας, ο παπα-Σταύρος Τσάμης, ο Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Αρχ/της Μόδε- στος, ο Ιων Δραγούμης, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Γ. Μόδης και άπειροι άλλοι ήρωες είναι μόνο Ελληνικά και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι Ιστορία που γράφτηκε με αίμα, δεν ξαναγράφεται με μελάνι από φλώρους και αργυρώνητους υποτα-κτικούς κι εθνομηδενιστές πολιτικάντηδες σε γραφεία, στοές, κάλπες κι έδρανα.
Καμία χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (απλή, σύνθετη ή παράγωγη) από το κρατίδιο των Σκοπίων, γιατί δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά θα δημιουργήσει άμεσα άλλα και πολύ χειρότερα σε βάρος της πατρίδας μας, αφού ήδη οι Σκοπιανοί κυκλοφορούν χάρτες με το κρατίδιό τους μέχρι τον ‘Ολυμπο!.
Η Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγαλέξανδρου είναι ΜΙΑ και η Μακεδονία αυτή είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Καλούμε τους συμπολίτες μας στο αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στην Αθήνα ενάντια στην κύρωση της προδοτικής συμφωνίας».

Επιτροπή Φαρσαλίων πολιτών
Φάρσαλα 19-1-2019