ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: «Συμπεριφορές ακραίου εθνικισμού και μισαλλοδοξίας»

Λίγο πριν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό κοινοβούλιο, μέσω μιας απόλυτα δημοκρατικής και συνταγματικής διαδικασίας, μερικές δεκάδες «νεομακεδονομάχων» πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα, ζητώντας με ύβρεις και ανιστόρητες κραυγές να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι διαμαρτυρόμενοι τοιχοκόλλησαν σχετικό ψήφισμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και του ανεξάρτητου βουλευτή, Βασίλη Κόκκαλη.

Το γεγονός ότι επικεφαλής αυτής της διαμαρτυρίας ήταν για μία ακόμα φορά γνωστός απόστρατος πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος παραμένει αντιπεριφερειάρχης του δήθεν «υπερκομματικού πατριώτη» Κώστα Αγοραστού, καταδεικνύει τις πραγματικές επιδιώξεις του ακροδεξιού συνονθυλεύματος.

Στόχος τους είναι η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και η πολιτική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι, όσο βλέπουν τις επιδιώξεις τους να μένουν κενό γράμμα και την κυβέρνηση να συνεχίζει το πατριωτικό και κοινωνικό της έργο, μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της το προσεχές φθινόπωρο, τόσο θα εντείνουν τις ακροδεξιές τους πρακτικές.

Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο αρνείται να αποδοκιμάσει τις φασιστικού τύπου εκφοβιστικές μεθόδους εναντίον βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου (απειλητικά τηλεφωνήματα και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αφίσες που στοχοποιούν βουλευτές ενόψει της κύρωσης της Συνθήκης των Πρεσπών), αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι τις σιγοντάρει, επιλέγοντας την ανεπιστρεπτί ακροδεξιά στροφή, στη γραμμή του Σαμαρά, του Βορίδη και του Γεωργιάδη.

Πέρα από τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, τα κόμματα, οι μαζικοί και επιστημονικοί φορείς της πόλης και της χώρας, έχουν την υποχρέωση να καταδικάσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο συμπεριφορές ακραίου εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.