Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Καμία αύξηση από την ΔΕΗ, αλλά να μειώσει τώρα 30% την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακή κατανάλωση

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΔΕΗ, η εταιρεία θέλει να αυξήσει και πάλι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, που θα πληρώσουν τα λαικά νοικοκυριά γιατί δεν μπορεί πλέον να απορροφά τις επιβαρύνσεις. Ποιες είναι αυτές οι επιβαρύνσεις που επικαλείται ο πρόεδρος της ΔΕΗ;   Το αυξημένο κόστος ρύπων που καταβάλλει η ΔΕΗ και που στο μεγαλύτερο μέρος του επιδοτεί τους επενδυτές των ΑΠΕ, αλλά και τη στήριξη των βιομηχανικών τιμολογίων. Και οι δύο αυτοί παράγοντες που επιβαρύνουν το κόστος θα συνεχίσουν να υφίστανται, αφού είναι δεδομένη η προσήλωση της κυβέρνησης στις πολιτικές της Ε.Ε, που ενισχύει τις «πράσινες μπίζνες», όπως επίσης και στη στήριξη του ενεργειακού κόστους των μεγάλων βιομηχανικών ομίλων.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωρά την ιδιωτικοποίησης των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, που αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ, ενισχύοντας έτσι την τάση για αύξηση των τιμολογίων, ενώ παράλληλα ετοιμάζει μείωση του προσωπικού στις υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αξιώνει από την κυβέρνηση και την ΔΕΗ, να σταματήσουν κάθε σκέψη για αύξηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος και να μην κάνουν καμία διακοπή ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό, γιατί έμειναν άνεργοι ή μειώθηκε δραστικά το εισόδημά τους.

Να μειωθεί κατά 30% η τιμή της κιλοβατώρας για την λαϊκή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοικές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

Η ενέργεια να πάψει να είναι εμπόρευμα στα χέρια των επιχειρηματιών και να διεκδικήσει ο λαός να γίνει λαϊκή περιουσία, μέσα στο πλαίσιο μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας, με το κουμάντο να το κάνουν οι εργαζόμενοι.