Workshop γευσιγνωσίας ελαιολάδου και ημερίδα από το Κέντρο Ελιάς Krinos του Perrotis College

Τη δυνατότητα να γευτούν και να δοκιμάσουν δέκα πολυβραβευμένα ελαιόλαδα του εξωτερικού (κυρίως Ιταλικής και Ισπανικής παραγωγής) θα έχουν δωρεάν οι συμμετέχοντες του workshop γευσιγνωσίας ελαιολάδου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού Κέντρου «Αλίκη Περρωτή» του Perrotis College. Διοργανώνεται από το Κέντρο Ελιάς Krinos σε συνεργασία με τον Athena international olive oil competition και πλαισιώνεται από ημερίδα για την καλλιέργεια, μεταποίηση και διατροφική αξία του ελαιολάδου.

Στόχος του workshop γευσιγνωσίας ελαιολάδου είναι να φέρει τους Έλληνες παραγωγούς σε… γευστική επαφή με τους ανταγωνιστές τους στη διεθνή αγορά, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν οι παράμετροι με τις οποίες βαθμολογούν και βραβεύουν το ελαιόλαδο οι γευσιγνώστες και οι κριτές σχετικών διαγωνισμών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Workshop

«Workshop γευσιγνωσίας ελαιολάδου»*, Αίθουσα D1

09:30 «Οι δρόμοι της ελιάς: Ένα εθνικό ερευνητικό δίκτυο για ένα εθνικό προϊόν». Δρ. Αθανάσιος Μολασιώτης, επ.καθηγητής, τομέας Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ

09:45 «Διεθνής ελαιώνας – γνωρίζοντας τον ανταγωνισμό». Εισηγήτρια workshop: Μαρία Κατσούλη, διαπιστευμένη γευσιγνώστρια ελαιολάδου, manager Athena international olive oil competition

*η συμμετοχή γίνεται με προεγγραφή καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων. Συμμετοχή στο email: perrotiscollege@afs.edu.gr

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση τόσο του Κέντρου Ελιάς Krinos όσο και της συμβολής του στα συστήματα πυκνής φύτευσης ελιάς. Επίσης, θα γίνει αναφορά: στο διαγωνισμό Athena, την αυθεντικοποίηση ποιλικιών ελιάς και ελαιολάδου με χρήση γονιδιωματικών τεχνολογιών, τις νέες τάσεις και καινοτόμες τεχνολογίες στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου, τη διασφάλιση ποιότητας και γνησιότητας του ελαιολάδου, το ρόλο του στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες ενώ θα κατατεθεί πρόταση στρατηγικής για χρήση social media στη διαμόρφωση brand.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ημερίδας

«Ελαιόλαδο: Καλλιέργεια –  Μεταποίηση – Διατροφική αξία»

11.30 Προσέλευση, αμφιθέατρο

12:00 Χαιρετισμοί. Δρ. Πάνος Κανέλλης, πρόεδρος Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Perrotis College. Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ακαδημαϊκός διευθυντής μεταπτυχιακού προγράμματος, Perrotis College

12:15 «Συστήματα πυκνής φύτευσης – η Συμβολή του Κέντρου Ελιάς Krinos». Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Krinos, καθηγητής του τμήματος Διαχείρισης Αγρo-Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Perrotis College

12:30 «Παρουσίαση του διαγωνισμού Athena international olive oil competition». Μαρία Κατσούλη διαπιστευμένη γευσιγνώστρια ελαιολάδου, manager Athena international olive oil competition

12:45 «Αυθεντικοποίηση ποικιλιών ελιάς και ελαιολάδου με χρήση γονιδιωματικών τεχνολογιών». Δρ. Ιωάννης Γανόπουλος, ερευνητής μοριακή βελτίωση καλλιεργούμενων φυτών ΙΓΒ & ΦΠ, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

13:00 Διάλλειμα – Ελαφρύ Κέρασμα

13:30 «Νέες τάσεις και καινοτόμες τεχνολογίες στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου». Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου, επικεφαλής μεταπτυχιακού προγράμματος Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον τομέα των Τροφίμων, Perrotis College και κριτής στον Athena international olive oil competition 2016-2019

13:45 «OLEUM (Διασφάλιση της ποιότητας και της γνησιότητας του ελαιολάδου)». Δρ. Νικόλαος Νενάδης, επ.καθηγητής, τμήμα Χημείας, εργαστήριο χημείας και τεχνολογίας τροφίμων, ΑΠΘ

14:00 «Το ελαιόλαδο ως λειτουργικό τρόφιμο και ο ρόλος του στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες». Δρ. Απόστολος Κυριτσάκης, πρώην καθηγητής, ΑΤΕΙΘ, Ελληνικό Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Άγχους, Θεσσαλονίκη

14:15 «Χρήση Κοινωνικών Δικτύων (Social Media) για διαμόρφωση Brand σε Ελαιόλαδο – Μια Πρόταση Στρατηγικής». Θεοχάρης Σπυρόπουλος, εισηγητής, Perrotis College

14:30 – 15:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ