Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι, αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα με σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για την Τετάρτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, στο νότιο Αιγαίο με ένταση 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -1 βαθμό έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 6 με 7, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι σημαντικά χαμηλότερη)

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην ήπειρο, κατά τόπους, 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Εύβοια. Βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα και θα εξασθενήσουν, ενώ τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Θα φυσούν βοριάδες, 7 με 9 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στα βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις. Ωστόσο, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα νότια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί, 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος. Στα δυτικά και νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, αναμένεται στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.