Αυξάνεται η συνδρομή του Netflix και στην Ελλάδα;

Η τιμή του κόστους της συνδρομής αυξάνεται από $ 10.99 σε $ 12.99 τον μήνα για το στάνταρ πακέτο, το οποίο είναι και το πιο δημοφιλές, ενώ η τιμή στο βασικό πακέτο αυξάνεται από $ 7.99 σε $ 8.99. Όσον αφορά το πακέτο premium 4S, με ποιότητα υψηλής ευκρίνειας σε τέσσερις διαφορετικές οθόνες, αυξάνεται από $ 13.99 σε $ 15.99.

Συγκριτικά, το HBO Now χρεώνει $ 14.99 για το βασικό του πακέτο – που το Netflix χρεώνει $ 8.99, ενώ το Hulu χρεώνει $ 11.99 για συνδρομή χωρίς διαφημίσεις.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από 15 μήνες που η πασίγνωστη online πλατφόρμα αυξάνει το κόστος της συνδρομής της, με την προηγούμενη αύξηση να έχει σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2017. Αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σε όλους τους υπάρχοντες συνδρομητές στην Αμερική τους επόμενους μήνες και σε όλα τα νέα μέλη Netflix κατευθείαν.

Οι υπάρχοντες πελάτες θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το νέο κόστος της συνδρομής, έως και 30 ημέρες πριν από την εφαρμογή των νέων τιμών. Οι αυξημένες τιμές θα ισχύουν και για τους πελάτες του Netflix στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, αλλά από τις νέες τιμές αποκλείονται οι πελάτες στο Μεξικό και τη Βραζιλία.

Ένας εκπρόσωπος του Netflix είχε δηλώσει κάποια στιγμή στην BuzzFeed News: «Αλλάζουμε τις τιμές όσο περνά ο καιρός, καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε στη διασκέδαση και τη βελτίωση της συνολική εμπειρίας της Netflix προς όφελος των μελών μας».

Η αύξηση του κόστους έρχεται σε μια περίοδο που η Netflix πρόκειται να χάσει όλο το περιεχόμενο της Disney, καθώς η Disney παρουσιάζει τη δική της πλατφόρμα φέτος. Η εισροή χρημάτων από τις συνδρομές θα τη βοηθήσει, επίσης, να πληρώσει τις επενδύσεις της σε πρωτότυπες εκπομπές και ταινίες, και να ανταγωνιστεί τις streaming υπηρεσίες της Disney και της Amazon Prime.