Διαγραφή Δανέλλη από το Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού έθεσαν εκτός ΚΟ του Ποταμιού τον Σπύρο Δανέλλη επειδή αποφάσισε να στοιχηθεί πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί η διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας: «Δεν μπορεί το κόμμα να ψηφίζει ότι  είμαστε  στην αντιπολίτευση και ένας βουλευτής να είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία, δεν γίνεται αυτό, άλλο πράγμα να διαφοροποιηθεί σε ένα νομοσχέδιο ή ακόμα και σε μία συμφωνία κι άλλο πράγμα αν είσαι στην αντιπολίτευση ή στην κυβέρνηση, εκεί δεν χωράει κουβέντα ».

Το ίδιο είχε άλλωστε δηλώσει νωρίτερα και ο Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα. Και ο Γρηγόρης Ψαριανός, άλλωστε είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 ότι στην περίπτωση που δεν διαγραφεί ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, θα αποχωρήσει ο ίδιος, ίσως και ο Γιώργος Αμυράς.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι στο Ποτάμι αναφορικά με το Σκοπιανό, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού απάντησε πως: «Υπάρχει ένα πολιτικό θέμα και αφορά στην κυβερνητική πλειοψηφία, άλλο πράγμα να έχεις μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι οποίοι καλώς κακώς  έχουν εκλεγεί. Από κει και πέρα, άλλο πράγμα να έχεις μια κυβέρνηση ρεφενέ η οποία δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό είναι μια πολιτική παράμετρος πάρα πολύ σοβαρή τη οποία εξετάζουμε και την οποία πρέπει να δούμε για το πώς θα μπορέσουμε να κινηθούμε ώστε να μην νομιμοποιηθεί πολιτικά γιατί πολιτικά υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα».

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος άλλωστε, είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι, αν και δεν είναι ώρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η στάση του Ποταμιού ενδέχεται να αλλάξει μετά την κίνηση του Σπύρου Δανέλλη.