Σαρακατσάνικοι χοροί και έθιμα “πλημμύρισαν” το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης στη Λάρισα (βίντεο)

«Άρωμα» Σαρακατσάνων είχε το κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης στη Λάρισα το πρωί της Κυριακής με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται εκεί, μαζί με συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Στο βήμα ανέβηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σύνδεσμος Σαρακατσάνων Λάρισας κ. Παναγιώτης Κατσαρός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων κ. Γιώργος Μουτσιάνας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος καθώς και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ ένα κομμάτι της πήραν οι σύλλογοι που έδωσαν τον παρόν καθώς και όσοι βοήθησαν στην οργάνωση του όμορφου αυτού διημέρου.

Οι Σαρακατσάνοι έδειξαν τα ήθη και έθιμά τους και στη συνέχεια παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό χορευτικό που περιελάμβανε τους χορευτές όλων των Συλλόγων.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: onlarissa.gr