Με το εξώδικο στο χέρι Κατσιαντώνης και Οπτικοί στον Υπουργό Υγείας

Βάζουν τα γυαλιά στα… μάτια στον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης και η Ομοσπονδία Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδας, κοινοποιώντας του μέσω αναφοράς την εξώδικη επιστολή, που αναφέρει ρητά την αδιαφορία της κυβέρνησης, στις φωνές των επαγγελματιών , για ζημιές και δυσκαμψίες , που προκαλεί τόσο στους ίδιους, όσο και στους ασφαλισμένους, το απαράδεκτο νέο σύστημα πληρωμής με voucher, στο οποίο έχουν συμφωνήσει- άραγε γιατί- μόνο έξι καταστήματα σε όλη την Ελλάδα!

“Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν… με αντισυνταγματικές αποφάσεις, δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική χώρα” επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης που μαζί με τον αντιπρόεδρο και το γραμματέα του Συλλόγου Οπτικών και Οπτομετρών Θεσσαλίας Βασίλη Παπαϊωάννου και Αιμίλιο Κουτζαηλία, και το γενικό γραμματέα του πανελλαδικού οργάνου Γιώργου Ντζιλέπη, έβαλαν στο τραπέζι όλα τα “τυφλά” χτυπήματα του ΕΟΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας, που ρίχνουν “στάχτη στα μάτια” της αγοράς και των πολιτών, παρά τις φωνές τους που λένε όχι στην αδικία και την αυθαιρεσία του προβληματικού συστήματος.

“Η κυβέρνηση εθελοτυφλεί… αλλά εμείς με την υγεία δεν παίζουμε και δε θα κάνουμε πίσω” σημείωσε ο Γιώργος Κατσιαντώνης που μαζί με τους Οπτικούς συνέταξαν όλα τα αιτήματά τους, προκειμένου να… δείξουν παρεμβατικά τη λύση στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, μέσω του εμπλεκόμενου κλάδου, κάτι που δεν προνόησαν ως όφειλαν να πράξουν οι ίδιοι.

Στη συζήτηση που είχε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας με τους Οπτικούς, αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα των ίδιων και κατά συνέπεια των ασφαλισμένων, που στοχοποιούνται όπως συμφώνησαν όλοι, ηθικά και πρακτικά, από ένα Οργανισμό που λειτουργεί μονομερώς προς όφελός του, κλείνοντας τα μάτια, στις ανάγκες των επαγγελματιών που πέρα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει να πληρώσει, τους δένει… χειροπόδαρα μέσω ενός συστήματος, που μόνο παραγωγική ανασυγκρότηση δε δείχνει… οδηγώντας τους μαθηματικά και με ακρίβεια στην ανασφάλεια και το λουκέτο.

“Ανοίξτε τα μάτια σας και δείξτε τον αυτονόητο σεβασμό στους ασφαλισμένους και τους επαγγελματίες”, ήταν το μήνυμα του Γιώργου Κατσιαντώνη  προς τους κυβερνώντες, δηλώνοντας πως μαζί με τους Οπτικούς, θα διεκδικήσει το δίκαιο για τον κλάδο τους.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, που κοινοποιεί στον Υπουργό την εξώδικη επιστολή των οπτικών, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Αποζημίωση παροχών και συμμετοχή ασφαλισμένων για οπτικά είδη οράσεως: “αποφασίζομεν & διατάσσομεν” από την  αντισυνταγματική απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, που επιβάλλει στους ασφαλισμένους να απευθύνονται μόνον στους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού σε όλη τη Χώρα συμβεβλημένους παρόχους, κατά ευθεία παράβαση της νομιμότητας και του Συντάγματος, δημιουργώντας δύο κατηγορίες ασφαλισμένων πολιτών, ήτοι σε νομούς όπου δεν υπάρχουν συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών ειδών να ακολουθείται η παλιά διαδικασία, ενώ σε νομούς όπου υπάρχει έστω και ένα κατάστημα οπτικών ειδών συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς κανένα πληθυσμιακό κριτήριο, κατά παράβαση του ίδιου του Νόμου, που σαφώς απαιτεί «έως το απαραίτητο διάστημα για την επίτευξη επαρκούς αριθμού συμβάσεων στην κατηγορία με αποφάσεις του Δ.Σ. Του Οργανισμού…» να ακολουθείται η παλιά διαδικασία, να μην αποζημιώνεται η δαπάνη ατομικού αιτήματος από 1-1-2019- αλήθεια, έτσι ασκεί πολιτική υγείας ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου για την  αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στη Χώρα?»

Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα της από 28-12-2018 Εξωδίκου  Επιστολής Διαμαρτυρίας-Δήλωσης- Πρόσκλησης:

1.           Του συλλόγου με τη επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ  ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ»  και δ.τ. «Σ.Ο.Ο.Ν.ΛΑ.»  που εδρεύει στη Λάρισα (οδ. Κούμα αρ. 11), νομίμως εκπροσωπουμένου,

2.            Του συλλόγου με τη επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ»  και δ.τ. «Σ.Ο.Ο.Β.Ε.»  που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (οδ. Βάκχου αρ. 1), νομίμως εκπροσωπουμένου,

3.            Του συλλόγου με τη επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ»  και δ.τ. «Σ.Ο.Ο.ΣΕ..»  που εδρεύει στις Σέρρες (οδ. Ερμού αρ. 9), νομίμως εκπροσωπουμένου. , η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας,

Η οποία επιδόθηκε διά κοινοποιήσεως στο εποπτευόμενο από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας Ν.Π.Δ.Δ.  με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» (εφεξής Ε.Ο.Π.Υ.Υ.),, σύμφωνα με την με αριθμό 6253Ε’/4-1-2019 Έκθεση Επιδόσεως του Δικαστικού Επιμελητή του Εφετείου Αθηνών Ανδρέα Ι. Διαμαντή.