Επιχορήγηση 900 εκ. ευρώ στο ΤΑΝΕΟ για επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή επιχορήγησης 700.000.000€ στο Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση το ΤΑΝΕΟ επιχορηγείται για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα:

Επιχορήγηση 50.000.000€ στην ΤΑΝΕΟ ΑΕ για συμμετοχή σε νεοϊδρυθέντα σχήματα παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα επενδύουν σε ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους που υπάγονται στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση.
Επιχορήγηση 50.000.000€ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και την προώθηση πρότυπων ελληνικών προϊόντων «Made in Greece».
Επιχορήγηση 150.000.000€ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο τη στήριξη επιχειρήσεων που χρήζουν ανασυγκρότησης/ αναδιοργάνωσης και δραστηριοποιούνται κυρίως στην παραγωγή και τη μεταποίηση (ΕΠΑΝΟΔΟΣ).
Επιχορήγηση ύψους 450.000.000€ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα παροχής χρηματοδότησης που θα διοχετεύεται στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ομολόγων με δικαίωμα απόληψης (Debt Fund).
Τέλος, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2018 μεταξύ της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Άμπου Ντάμπι Mubadala Investment Company και του ΤΑΝΕΟ για την υλοποίηση συνεπενδύσεων, αποφασίστηκε η επιχορήγηση του ΤΑΝΕΟ με άλλα 200.000.000€.