Χάος με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης και της χιονόπτωσης, που επικρατεί από χθες το βράδυ.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο.

Πτήσεις από Αθήνα και Ηράκλειο που δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο επέστρεψαν πίσω, ενώ δύο πτήσεις προσγειώθηκαν σε Σόφια και Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, 250 επιβάτες μιας πτήσης από το Λονδίνο, αντί της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, με το αεροπλάνο αμέσως μετά να αναχωρεί και την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα δρομολογήσει λεωφορεία για να μεταφέρει τους επιβάτες στην Θεσσαλονίκη. Τελικά με μέριμνα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών δόθηκε λύση, στέλνοντας πτήση άλλης αεροπορικής εταιρείας (Aegean) να τους παραλάβει.

Εν τω μεταξύ, μεγάλες είναι και οι καθυστερήσεις στις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ωστόσο, δύσκολη είναι και η απομάκρυνση των ταξιδιωτών από το αεροδρόμιο καθώς τα αστικά λεωφορεία δεν κυκλοφορούν στους δρόμους λόγω του χιονιά που έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της πόλης και της ολισθηρότητας των δρόμων, ενώ δύσκολη είναι και η εύρεση ταξί για τον ίδιο λόγο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το αεροδρόμιο από το χιόνι συνεχώς και έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τις πτήσεις.

Μόνο με αλυσίδες κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα στην Θεσσαλονίκη
Ανοιχτοί είναι οι κεντρικοί παράλληλοι δρόμοι της Θεσσαλονίκης ενώ προσβάσιμα είναι τα νοσοκομεία που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, ωστόσο η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης προς το παρόν δεν κυκλοφορεί κανένα λεωφορείο, αναμένεται να καθαρίσουν οι δήμοι και η Περιφέρεια τους δρόμους από τα χιόνια και να γίνουν δοκιμές, ώστε να βγουν με ασφάλεια τα λεωφορεία σε κυκλοφορία. Ο κ . Παναγιωτίδης ανέφερε ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με αλυσίδες γιατί αν σε κάποιο σημείο του δρόμου δεν υπάρχει χιόνι ή πάγος υπάρχει ο κίνδυνος να «διαλυθούν» σε περίπτωση που «βρουν» άσφαλτο.

Οι δρόμοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης η κυκλοφορία στις κεντρικές αρτηρίες γίνεται κανονικά ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλει έντονες προσπάθειες από χτες για να ανοίξουν οι δρόμο. Έχουμε ρίξει περισσότερους από 200 τόνους αλάτι και αυτή τη στιγμή δουλεύουν 11 υδροφόρες και 11 αλατιέρες καθώς και όλο το προσωπικό της υπηρεσίας για να βελτιώσουν την κατάσταση στους δρόμους της πόλης» ανέφερε ο εντεταλμένος για θέματα καθαριότητας δημοτικός σύμβουλος, Λάζαρος Ζαχαριάδης. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι ανοιχτοί οι παράλληλοι οδικοί άξονες στο κέντρο της πόλης όπως η Β. Ολγας, η Τσιμισκή, η Εγνατία , η Κασσάνδρου, η Ολυμπιάδος, ενώ είναι προσβάσιμα όλα τα νοσοκομεία που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία από τις 05.00 το πρωί σήμερα και μέχρι την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων και τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο (εθνικό-επαρχιακό-δημοτικό) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Επίσης ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο (εθνικό-επαρχιακό-δημοτικό) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Φωτογραφίες: voria.gr

Πηγή: ant1news.gr