Σε λευκό κλοιό η χώρα την Παρασκευή

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές, αναμένονται την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, την νύχτα 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα σχηματιστεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα. Πρόσκαιρα, τις απογευματινές ώρες, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θα φυσούν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα πρόσκαιρα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στον Θερμαϊκό βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 8 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά. Εξασθένηση αναμένεται το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, από -7 βαθμούς έως 1 βαθμό Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι, κατά τόπους, θα ενταθούν. Στην ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα γίνουν εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι, στα νότια, σε νοτιοδυτικούς. Στα βόρεια, τις βραδινές ώρες θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 βαθμό έως 7 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 6 και 12 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται «δύο πρόσωπα» του καιρού. Στα βόρεια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, που τις πρώτες πρωινές και τις νυχτερινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στα νότια θα εκδηλωθούν βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, την νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Αυξημένη είναι η πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με ένταση 6-7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός, κατά τόπους ολικός, θα εκδηλωθεί στα βόρεια της χώρας.