Τσαβούσογλου για Καμμένο: Κακομαθημένο παιδί, προσέξτε τον μην έχουμε ατύχημα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδος και του Πάνου Καμμένου προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα “κακομαθημένο παιδί”, τον υπουργό Αμυνας. “Είναι το κακομαθημένο μας παιδί”, λένε. Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί για να μην προκληθει κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση» ανέφερε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου στην ομιλία του στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και της Στρατοχωροφυλακής.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ακόμη πως «δεν υπάρχει κανένα όφελος από την αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή με το να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε και με αναφορές στο Αιγαίο λέγοντας: «Πρέπει να συνεχίσουμε την προάσπιση των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Yπενθυμίζουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Εθνοσυνέλευση για τις εντάσεις στο Αιγαίο (σ.σ. casus belli). Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις και αυτό περιλαμβάνει τις δυνάμεις του ναυτικού».

Πηγή: ant1news.gr