Χαρακόπουλος στην Γ.Α.Δ.Θεσσαλίας: Θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών!

«Εύχομαι το 2019 να είναι μια χρονιά που θα σηματοδοτήσειμια νέα αρχή για την πατρίδα μας, αφήνοντας πίσω τα όσα την πλήγωσαν τα τελευταία χρόνια. Πρωτίστως, αναμένω ότιεφέτος θα μπουν οι βάσεις για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας για όλους τους Έλληνες, σε κάθεγωνιά της χώρας, βάζοντας ένα οριστικό τέρμα στην πολιτική ανοχής στη βία και στην ανομία». Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στην ΓενικήΑστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, όπου ευχήθηκε για τοννέο έτος στον ταξίαρχο κ. Βασίλη Καραπιπέρη και τους εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε επίσης συνάντηση με τους εκπροσώπους των αστυνομικών, τονπρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας κ. Χρήστο Καλούσιο, τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάση Νταβούρα και τονΕιδικό Γραμματέα κ. Χρήστο Ζήκο.

Στη δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, για μια ακόμη χρονιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ενίοτε με πραγματική αυτοθυσία, για να προασπίσουν το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια. Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ξεπερασμένες ιδεοληψίες, που δυσχέραναν το έργο τους. Ως εκ τούτου, ομάδες μπαχαλάκηδων και περιθωριακών,με την εξοργιστική ανοχήτου κράτους, επιδόθηκαν σε βίαιες ενέργειες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, διπλωματικές υπηρεσίες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καταρρακώνοντας την εικόνα τηςχώρας και πλήττοντας το αίσθημα ασφάλειας και τηνελευθερία των πολιτών. Επιπλέον, εκτρωματικοί νόμοι όπως αυτοί του Παρασκευόπουλου και του Γαβρόγλου- πυροδότησαν την εγκληματικότητα κάθε επιπέδου, αφούεπικρατεί η βεβαιότητα της ατιμωρησίας. Τέλος, η ιδιαίτερημεταχείριση έναντι των έγκλειστων τρομοκρατών προσβάλει το αίσθημα περί δικαίου και την μνήμη των φονευθέντων, ενώ ρίχνει νερό στο μύλο της νέας τρομοκρατίας, που έκανε απειλητικά την εμφάνισή της. Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική αυτή οδεύει στο τέλος της. Ως ΝΔ μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η ασφάλεια των πολιτών ως ύψιστο αγαθό και προαπαιτούμενο ελευθερίας- θα λάβει τη θέση που της αρμόζει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη και ειρήνη»