Μαρία Γαλλιού: «Η ζωή πρέπει να σε συναντήσει μαχήτρια»

Στάση ζωής της «η ζωή πρέπει να σε συναντήσει μαχήτρια». Ήταν επιλογή της, από την ηλικία των είκοσι τεσσάρων ετών να διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην πόλη μας, επιδιώκοντας από την αρχή να συγκροτήσει μια συμπαγή επιστημονική ομάδα νέων νομικών, προσηλωμένη στην επιστήμη τους, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η ίδια απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο του ιδίου Πανεπιστημίου. Η πηγαία της ανάγκη για εξέλιξη και η δίψα ανοίγματος νέων επιστημονικών παραθύρων την ώθησε ξανά στα πανεπιστημιακά έδρανα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και στο Τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Το Συνεταιριστικό και Εταιρικό δίκαιο είναι οι τομείς της εξειδίκευσης και του έντονου ενδιαφέροντός της.  Προς τούτο, είναι νομικός σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, επαγγελματικών συλλόγων και φορέων, αστικών συνεταιρισμών και εταιριών. Οι κοινωνικές της ανησυχίες για το θεσμό της οικογένειας, για τις σχέσεις των γονέων με τα τέκνα τους, για τα δικαιώματα του παιδιού εν γένει αποτυπώνονται στην ενεργή ενασχόλησή της με υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, στις οποίες επιδεικνύει αστείρευτο ζήλο.

Το χαμόγελό της αφοπλιστικό, προσωπικότητα χειμαρρώδης και αποφασιστική. Όταν την ρωτάς τι διαβάζεις, σου ανταπαντά με περιπαικτική διάθεση «ότι διαβάζουν τα παιδιά μου, τα μαθήματα της Α’ και Ε’ Δημοτικού, ενώ εμπλουτίζω το ρεπερτόριο των παιδικών τραγουδιών,  χάριν της μικρής μου κόρης, Ελισάβετ-Μαρίας!!!».

Κάθε επόμενη χρονιά είναι η απαρχή νέων αναζητήσεων και στόχων για την ίδια, παρακινώντας και τους γύρω της, ενώ στις δυσκολότερες καταστάσεις επικαλείται το εξής ρητό «όταν όλα δείχνουν να κινούνται εναντίον σου, θυμήσου ότι το αεροπλάνο απογειώνεται ενάντια στον άνεμο!!!».

*** Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίας Γαλλιού, ως βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής του νομού Λάρισας έλαβε χώρα μετά την δημοσίευση της παρουσίασης στο περιοδικό  ΠΡΟΣΩΠΑ 2018.

Info: Πανός 14 Λάρισα, 41222, Τηλ. 2410534260, 6936698585

Πηγή: larissanet.gr