“Χριστούγεννα στην πόλη μας” – (Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων)

Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ) για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της πόλης μας διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις από τις 14 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 5 Ιανουαρίου 2019, με τον τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη μας». Κατά το διάστημα αυτό, προγραμματίζονται να υλοποιηθούν καλλιτεχνικές, μουσικές εκδηλώσεις, παιδικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και λοιπές εκδηλώσεις. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ψυχαγωγία των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου, η αναβίωση των εθίμων του τόπου μας, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού του τόπου μας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα τοποθετηθεί – κατάλληλα διαμορφωμένη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων – θερμαινόμενη σκηνή 200 τετραγωνικών μέτρων με εξέδρα και καθίσματα. Στον χώρο της πλατείας  θα υπάρχουν επίσης τρία ξύλινα σπιτάκια όπου θα αναπτυχθούν οι παρακάτω δράσεις:

α) Σπιτάκι του «Άγιου – Βασίλη»: Ο Άγιος Βασίλης υποδέχεται τα παιδιά, παραλαμβάνει τα γράμματά τους,  φωτογραφίζεται μαζί τους (χωρίς κόστος) και τους προσφέρει ζαχαρωτά.

Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τον  αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη και να του δώσουν το γράμμα τους. Φέτος όσα παιδάκια ρίξουν το γραμματάκι τους στο κουτάκι του Άγιου Βασίλη θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στην κλήρωση για έξτρα Πρωτοχρονιάτικα δώρα. Ο βοηθός του, το καλό ξωτικό οδηγεί τους μικρούς μας φίλους στον Άγιο Βασίλη βγαίνουν όλοι μαζί υπέροχες φωτογραφίες και αυτός τους λέει υπέροχες ιστορίες!

β) Σπιτάκι των «Ευχών και των Παραμυθιών» (από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη): Τα παιδιά γράφουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη, διακοσμούν κάρτες με ευχές  με τις οποίες στολίζουν το Δέντρο των Ευχών και ακούνε επίκαιρα παραμύθια.

γ) Σπιτάκι των «Χριστουγέννων» (από τον Εμπορικό Επιχειρηματικό Σύλλογο Επαρχίας Φαρσάλων): Ενημέρωση των πολιτών και δράσεις στήριξης της Τοπικής Αγοράς. Επίσης θα προσφέρονται στους επισκέπτες διάφορα γλυκίσματα, ζαχαρωτα και χριστουγεννιάτικα δωράκια.

Τα ξύλινα σπιτάκια, όπου θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω δράσεις, θα είναι ανοικτά για το κοινό παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα γίνονται στην Πλατεία Δημαρχείου: Στις πρωινές εκδηλώσεις 10:30 – 13:30 και στις απογευματινές εκδηλώσεις 18:00 – 21:00.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο (Πλατεία Δημαρχείου) προγραμματίζεται η λειτουργίας μικρής αγοράς (Χριστουγεννιάτικη Αγορά) με πώληση ειδών που συνάδουν με το πνεύμα των ημερών, καθώς και η έκθεση προϊόντων από Τοπικούς Παραγωγούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1) Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 19:00

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο

Α) Η Φιλαρμονική Φαρσάλων θα εκτελέσει εορταστικά τραγούδια και η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ θα αποδώσει σε ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια.

Β) Παράσταση Δρόμου από τη θεατρική ομάδα ΠασπARTού

Δίπλα στο Σπιτάκι του Άγιου Βασίλη με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου θα δοθεί παράσταση δρόμου από τη θεατρική ομάδα ΠασπARTού, όπου δυο καταπληκτικοί ζογκλέρ, θα μαγέψουν με τα υπέροχα κόλπα τους, μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια οι πανούργοι καλικάτζαροι με τα πονηρά τους σχέδια θα θελήσουν να κλέψουν τα γράμματα των παιδιών από το σάκο του Άγιου Βασίλη και έτσι να προκαλέσουν πανικό στην αποστολή των δώρων των μικρών μας φίλων. Θα τα καταφέρουν άραγε ή με τη βοήθεια των παιδιών και του βοηθού του θα νικήσει ο καλοσυνάτος Άγιος;

2) Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Α) Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 11:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων και τον ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων συνδιοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο «Ντόπιοι, Σπορά & Λουκουμάδες». 

Από τα παλαιότερα χρόνια και μετά από την φθινοπωρινή σπορά οι γεωργοί καλούσαν τους συγγενείς και φίλους και τους κερνούσαν λουκουμάδες. Το έθιμο αυτό κάθε χρόνο αναβιώνει ο Σύλλογος Ντόπιων

«Ο Ενιπέας».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει :

α) Γνωριμία με τους παρευρισκόμενους και ενημέρωση για το έθιμο.

β) Προβολή φωτογραφιών σχετικά με το έθιμο.

γ) Προβολή του τρόπου παρασκευής του λουκουμά από κυρίες – μέλη του συλλόγου.

δ) Παρασκευή λουκουμάδων στον εξωτερικό χώρο και προσφορά αυτών σε όλους τους παρευρισκόμενους.

ε) Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων:

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας»
  • Χορευτικό ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Δασοχωρίου Σοφάδων
  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού Φαρσάλων
  • Σύλλογος Αργιθεατών Επαρχίας Φαρσάλων
  • Χορευτικό Βαμβακούς Φαρσάλων
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων

Β) Πλατεία Λαού, ώρες 10:30 – 14:30

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμoύ

Το Τοπικό Τμήμα Φαρσάλων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φαρσάλων διοργανώνοντας Χριστουγεννιάτικο Bazaar με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκά, φτιαγμένα από όλα τα μέλη του Τοπικού μας Τμήματος.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μια από τις μεγαλύτερες εθελοντικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις. Πάνω από 85 χρόνια, με το παιδαγωγικό του πρόγραμμα συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων, ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες. Το Τοπικό Τμήμα Φαρσάλων συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του πολιτισμού με την προσφορά στην κοινωνία της πόλης.

Γ) Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 19:00

 « Γιορτάζουμε τραγουδώντας» από το ΩΔΕΙΟ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟΝ

 Χριστουγεννιάτικα, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια

3) Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 19:00

   «Χριστούγεννα Πρωτούγεννα από τη Μικρά Ασία»

H Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων θα μας ταξιδέψει με μικρασιάτικα ακούσματα και με κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

4) Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 19:00

«Μελωδικά Χριστούγεννα»  Μουσική Σχολή του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο και κάλαντα από τους μαθητές και τους δασκάλους της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ.

5) Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, Πλατεία Δημαρχείου, ώρες 18:00 – 20:00

«Όμορφα Χριστούγεννα»  Παιδική εκδήλωση

Το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των ΚΔΑΠ και του Παιδικού Σταθμού της ΔΗΚΕΦΑ, θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους με τις εξής δραστηριότητες:

α)Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 1 (ΚΔΑΠ1) της  ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ θα δώσει παράσταση  με τίτλο «Παίζουμε Θέατρο;»

Η ομάδα των θεατροπαιχνιδιών του εργαστηρίου λόγου και τέχνης του ΚΔΑΠ 1 του Δήμου Φαρσάλων θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο παραμύθι της Ευγενίας Παλαιολόγου «Τα δύο μικρά έλατα», ανθολογημένο από τον Χάρη Σακελλαρίου. Το τμήμα εικαστικών του ίδιου κέντρου θα παρουσιάσει τραγούδια και χορευτικά σε ήχους χριστουγεννιάτικους δίνοντας χαρά, αγάπη και ελπίδα.

β)Το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των ΚΔΑΠ και του παιδικού σταθμού «ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ» του Δήμου Φαρσάλων, θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους με τις  δραστηριότητες:

  • Ταχυδρομείο του Αη-Βασίλη
    • Αφήγηση παραμυθιών
    • Face painting
    • Διάφορες κατασκευές  

γ) Οι μαθητές του Παραρτήματος Ρομά – Κέντρου Κοινότητας και οι μαθητές του Κέντρου Ημέρας ΑΜΕΑ θα παρουσιάσουν στους παρευρισκόμενους χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

6) Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Α) Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας (Γραφεία ΔΗΚΕΦΑ) Πλατεία Δημαρχείου ώρα 19:00

Β) Συναυλία – για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φαρσάλων – με την Έλλη Πασπαλά,  Πολιτιστικό Κέντρο ώρα 20:30

Συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης με σολίστ την Έλλη Πασπαλά και την συμμετοχή της Ορχήστρας «Ρυθμός» του μαέστρου Νίκου Χιώτογλου.

Την Έλλη Πασπαλά θα συνοδεύει στο πιάνο η διακεκριμένη πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου. Η θεματολογία της εκδήλωσης θα είναι τα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη. Την εκδήλωση στηρίζουν οι Γιατροί του Κόσμου στα πλαίσια των πολλών ετών συνεργασίας με τον Δήμο Φαρσάλων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, φέρνοντας ως αντίτιμο τρόφιμα μακράς διάρκειας και γάλατα,  για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

7) Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Α) Εορταγορά από την Ομάδα Γυναικών του ΚΑΠΗ, – Αίθουσα ΚΑΠΗ Δήμου Φαρσάλων, ώρες 10:30-13:30

Β) ΚΑΠΗ Δήμου Φαρσάλων – ώρα 12:00

Παρουσίαση στα μέλη του ΚΑΠΗ από την ομάδα των θεατροπαιχνιδιών του εργαστηρίου λόγου και τέχνης του ΚΔΑΠ 1 Φαρσάλων της παράστασης: «Παίζουμε Θέατρο;»

Γ) Πλατεία Δημαρχείου – ώρα 19:00

  «Πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία»

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων και το Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα από διάφορα μέρη της πατρίδας μας.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής (Παράρτημα Φαρσάλων) «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων θα αποδώσει Ύμνους από την πλούσια υμνογραφία της εορτής της του Χριστού Γεννήσεως.

8) Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, Πλατεία Δημαρχείου

Α) Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παιδικό πάρτυ- ώρα 11:00

Οι μικροί μας φίλοι  θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το Δένδρο του σπιτιού τους με τη βοήθεια του δημιουργικού εργαστηρίου «Καλικατζούρα». Κατασκευάζουμε τα κουδουνάκια του Ρούντολφ και το χιονισμένο ελατάκι. Μετά θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ, όπου τα κορίτσια της Καλικατζούρας παίζουν με τα παιδιά τα παρακάτω παιχνίδια: Δεντράκια στόχοι με μπάλες, Στοχεύω τα ταρανδάκια με κρίκους, ψάρεμα μπαστουνιών, χριστουγεννιάτικες συλλαβές, βρίσκουν το ταίρι τους, λαβύρινθος με κορδέλες, επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, κρυπτόλεξα κ.α.

Β) Θεατρική Παράσταση “Frozen-The Snow Queen”

Από το «Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαδοπούλου» – ώρα 19:00

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παπαδοπούλου  ανεβάζει την αγγλική θεατρική παράσταση “Frozen-The Snow Queen” με ελληνική αφήγηση .Πρόκειται για τη μεταφορά της «Βασίλισσας του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν  σε συνδυασμό με την πολυαγαπημένη ταινία ” Ψυχρά κι ανάποδα”.

Οι μαγικές ικανότητες της νεαρής πριγκίπισσας Έλσα γίνονται ανεξέλεγκτες και παγώνουν ολόκληρο το βασίλειο της Άρεντελ. Εκείνη αποσύρεται απογοητευμένη στα βουνά, για να συναντήσει τη βασίλισσα του Χιονιού, αλλά η αδελφή της Άννα μαζί με τον πωλητή πάγου Κριστόφ και τον ομιλούντα χιονάνθρωπο Όλαφ ξεκινούν να τη βρουν.

9) Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Α) Γραφεία Εμπορικού Συλλόγου – ώρες11:00-13:00 και 13:00-15:00

«Το Γούρι!!! Το Δώρο για την καλή χρονιά!!!»

Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι – Ήθη και Έθιμα των Εορτών

Παιδική εκδήλωση στα γραφεία του Συλλόγου (οδός Καναδά 24)

Β) Πλατεία Δημαρχείου – ώρα 11:00

« Χριστουγεννιάτικη σκακιέρα εν δράσει »

 Σκακιστικό Τμήμα  του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων

 Οι μικροί σκακιστές μας θα γίνουν κομμάτια μιας υπέροχης σκακιέρας παρουσιάζοντας το καθένα τη φιγούρα που θα εκπροσωπεί με ποίημα. Θα τραγουδήσουν επίσης Χριστουγεννιάτικα τραγούδια τα οποία έχουν διασκευαστεί σύμφωνα με το σκακιστικό παιχνίδι. Στο τέλος όλα τα παιδιά αλλά και όσοι καλεσμένοι επιθυμούν θα παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι στις σκακιέρες που θα βρίσκονται στο χώρο. 

Γ) ) Πλατεία Δημαρχείου – ώρα 20:00

DISCO PARTY – για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φαρσάλων με τη συνδρομή των παλιών DJ της πόλης μας.

10) Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, Πλατεία Δημαρχείου – ώρα 20:00   

    «Συναυλία με τους Ανφάν Γκατέ »

     Ρεμπέτικα τραγούδια

11) Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου  

  1. A) Δημοτική Βιβλιοθήκη, ώρες 11:00 – 13:00

«Πεφταστέρια και Χριστουγεννιάτικες  δημιουργίες» Παιδική εκδήλωση.

Μια φορά κάθε χρόνο ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να ευχηθείς, εκείνη τη στιγμή, πραγματοποιούνται. Αυτά τα Χριστούγεννα η Δημοτική Βιβλιοθήκη του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ προσκαλεί όλα τα παιδιά σε ένα δημιουργικό εργαστήρι για να στολίσουμε το δέντρο μας με 2019 Ευχές για το  Νέο Έτος. Σας περιμένουμε!!!

B) Πλατεία Δημαρχείου – ώρα 19:00

  Χριστουγεννιάτικη παιδική θεατρική παράσταση «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας».

Ένα συναρπαστικό παραμύθι του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας που στέκει σαν άγαλμα στο κέντρο της μικρής μας πόλης και βλέπει τα πάντα από ψηλά, με τη βοήθεια του μικρού του φίλου μας παραδίνει μαθήματα καλοσύνης, αγάπης και ειλικρίνειας. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα δώσει στους μικρούς μας φίλους, πραγματικά μαθήματα ζωής.

12) Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου

Α) 10:45 ΚΑΠΗ / 11:20 Πλατεία Λαού – Πλατεία Δημαρχείου / 12:00 Δημαρχείο

«Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια» Μουσικός περίπατος από τη Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Β) Πλατεία Δημαρχείου – ώρα 19:00

« Παραδοσιακά κάλαντα και παραδοσιακά ακούσματα του τόπου μας»

Παραδοσιακή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ντόπιων «Ο Ενιπέας»

13) Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

Α) Διαδραστική παράσταση με αφήγηση και δραματοποίηση Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών Πλατεία Δημαρχείου – ώρα 11:00

Οι υπέροχες παραμυθούδες, της θεατρικής ομάδας ΠασπARTού, ταξιδεύουν τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους στον συναρπαστικό κόσμο των Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών. Ηθοποιοί δραματοποιούν την αφήγηση των παραμυθιών και βασίζονται στην συμμετοχή των παιδιών για την εξέλιξη των μικρών παραμυθένιων ιστοριών μας. Μια διαδραστική παράσταση που θα μας ταξιδέψει στη μαγεία των Χριστουγέννων των παιδικών μας χρόνων.

Β)  Διαδραστικά Μουσικοθεατρικά Παιχνίδια για παιδιά

    Πλατεία Δημαρχείου – ώρα 12:00

3,2,1 Παίζουμε!!!Μουσικές δράσεις και θεατρικό παιχνίδι με τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων. Με τη Μουσικοπαιδαγωγό Εμψυχώτρια Βίκυ Ίφου.

Γ) «Εορταστική Συναυλία» Ορχήστρα Νέων Δήμου Φαρσάλων- Πλατεία    

   Δημαρχείου – ώρα 19:00

Η Ορχήστρα Νέων Δήμου Φαρσάλων θα συμβάλει στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών με γιορτινούς ήχους και όχι μόνο. Θα παίξουνε  κινηματογραφική, ροκ, αλλά και καλή ελληνική έντεχνη μουσική.

14) Κυριακή 30  Δεκεμβρίου – Πλατεία Δημαρχείου

Α) «Το Εργαστήρι του Αι Βασίλη» ώρες 11:00 – 14:00  

    Παιδική εκδήλωση του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Παρέμβαση»

Ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων θα παρέχει σιντριβάνι σοκολάτας και θα κερνάει τα παιδιά.

Β) «Κάλαντα από όλη την Ελλάδα και γιορτινά τραγούδια» – ώρα 19:00

             Χορωδία ΚΑΠΗ του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων

15) Τετάρτη 2 Ιανουαρίου – Πολιτιστικό Κέντρο– ώρα 19:00

   « Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία» με το φωνητικό και ορχηστρικό   

     σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας

Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με ύμνους και μελωδίες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο. Ένα λαμπερό μουσικό ταξίδι στις γωνιές του κόσμου με αγαπημένα ακούσματα από την εποχή της αναγέννησης μέχρι και τα σύγχρονα μιούζικαλ – σε μοντέρνα ματιά και γιορτινό ήχο – ερμηνευμένα από το οργανικό και φωνητικό σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Πέντε ταλαντούχοι καθηγητές – μουσικοί με επιτυχημένη πορεία τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα της μουσικής τέχνης.

 Παίζουν οι μουσικοί:

  • Φωτεινή Γεωργίου (Μέτζο σοπράνο)
  • Ιωάννης Γράμψας (Βαρύτονος)
  • Φωτεινή Γράμψα (Σοπράνο – Βιολί)
  • Νίκος   Ευθυμιάδης (Τενόρος – Βιολί)
  • Κωνσταντίνος Μάτης (Πιάνο)

16) Πέμπτη 3 Ιανουαρίου- Πλατεία Δημαρχείου – ώρα 20:00

     Μουσική Παράσταση: Στέλλα Βαλάση και Duo New Visions

Η Στέλλα Βαλάση είναι μουσικοσυνθέτρια, στιχουργός, σολίστ στο σαντούρι και ερμηνεύτρια. Το  Duo New Visions αποτελείται από τον Ιταλό κλαρινέτο Antonino Serratore και τον Ιταλό πιανίστα και συνθέτη Lodi Luka. Η Στέλλα Βαλάση μαζί με τους Duo New Visions σ’ ένα ιδιαίτερο kαι ξεχωριστό πρόγραμμα που θα περιέχει ακούσματα σπουδαίων Ελλήνων, Ιταλών και άλλων συνθετών.   

17) Σάββατο 5 Ιανουαρίου- Πλατεία Δημαρχείου – ώρα  20:00

    «Συναυλία με τον Αποστόλη Μόσιο»

     Έντεχνο, ελληνικό τραγούδι

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.