Βίντεο – σοκ από την Ινδονησία: Η στιγμή που το τσουνάμι χτυπά συναυλία

Τα κύματα “καταπίνουν” ολόκληρη τη σκηνή, το συγκρότημα το κοινό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα – Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος απηύθυνε έκκληση μέσω Ιnstagram ώστε να βρεθεί η σύζυγός του και δύο μέλη του συγκροτήματος που αγνοούνται.

Σε 168 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 745 στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα της Ινδονησίας από το τσουνάμι που έπληξε χθες Σάββατο τις ακτές τους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας. Ο Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης 30 αγνοούμενοι.

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από συναυλία του συγκροτήματος Seventeen, τη στιγμή που «χτυπά» το φονικό τσουνάμι, προκαλεί σοκ. Τα κύματα «καταπίνουν» ολόκληρη τη σκηνή, το συγκρότημα αλλά και το κοινό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο τραγουδιστής μάλιστα του συγκροτήματος Seventeen, που βρίσκονταν στη σκηνή, απηύθυνε έκκληση μέσω Ιnstagram ώστε να βρεθεί η σύζυγός του και δύο μέλη του συγκροτήματος που αγνοούνται.

Σύμφωνα παράλληλα με το ινδονησιακό πρακτορείο ειδήσεων ANTARA που συνεργάζεται με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 430 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, 9 ξενοδοχεία και δεκάδες σκάφη. Επίσης όπως μεταδίδει το ANTARA, η Παντεγκλάντ στην επαρχία Μπάντεν είναι η περιοχή που επλήγη περισσότερο από το τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα. Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή, προσθέτει, είναι οικισμοί και τουριστικές περιοχές κατά μήκος ορισμένων ακτών στις: Τανγιούνγκ Λεσούνγκ, Σούμουρ, Τελούκ Λάντα, Πενιμπάνγκ και Καρίτα.

Πηγή: news247.gr