Ο καιρός της Κυριακής

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, τοπικά το πρωί στα νότια έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, με βορειοδυτικούς ανέμους, εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 βαθμούς έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες προβλέπονται για τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 βαθμό έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, έως  3 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί, μέχρι 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά έως 6 μποφόρ το πρωί. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται παροδικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την παραμονή των Χριστουγέννων
Για την παραμονή των Χριστουγέννων προβλέπονται στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες, από τα βόρεια, σε βόρειους, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός. Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες και στα κεντρικά ημιορεινά. Τα φαινόμενα στα βόρεια από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, 5 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι δυτικών διευθύνσεων, 5 με 6 μποφόρ, οι οποίοι
βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση από βορρά προς νότο. Παγετός αναμένεται κατά τόπους τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.