Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο και μόνο στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή περαιτέρω άνοδο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα αναπτυχθούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμός έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ, βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται καιρός αίθριος, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, όμως βαθμιαία στα ανατολικά θα γίνουν νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το 0 έως τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ.Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα φθάσουν τα 5 και το βράδυ τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 8 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένεται στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι στα βόρεια, αρχικά ασθενείς και βαθμιαία έως 4 μποφόρ. Στα νότια θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν στα δυτικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένεται στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.