Ο καιρός της Παρασκευής

Τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται την Παρασκευή, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα επικρατήσουν ομίχλες, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τις μεσημεριανές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα επικρατήσει ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες, 3 – 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, το πρωί στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από την αρχή της ημέρας στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με ένταση 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 8 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο.