Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας στα Φάρσαλα

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στα Φάρσαλα, στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., στην πλατεία Δημαρχείου το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, παρουσία του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Ν. Αντωνίου παρουσία πλήθους κόσμου.

Αρχικά τελέστηκε αγιασμός από τους ιερείς, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η διευθύντρια της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ κ. Βέρα Κυρίτση, η οποία αναφέρθηκε στην νέα δομή του Δήμου Φαρσάλων, στην λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, το οποίο ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2018. Οι δημότες προσέρχονται μόνο με το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους βρίσκοντας καταρτισμένο και ειδικευμένο προσωπικό.

Σκοπός του Κέντρου Κοινότητας είναι η υποστήριξη του Δήμου Φαρσάλων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες που υλοποιούνται στον Δήμο Φαρσάλων συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών ενοτήτων. Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υπηρεσίες στήριξης, κοινωνικής ένταξης, υπηρεσίες που αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Κατά την έναρξη των εγκαινίων η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου στον λόγο της μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής. «Για εμάς σήμερα, την οικογένεια της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Η κοινωνική ομπρέλα του Δήμου δυναμώνει και παίρνει σάρκα και οστά. Όραμα με γνώμονα πάντα το όφελος του δημότη. Οικοδομούμε δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δεν σταματάμε εδώ. Η διευθύντρια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φαρσάλων κ. Βέρα Κυρίτση υπέβαλλε την πρόταση για το Πρόγραμμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αποτέλεσμα την ένταξη μας σε αυτό το έργο που η αξία του ανέρχεται σε 360.000€. Ο Δήμος διαθέτει ικανότατα στελέχη, τα οποία εργάζονται και πέραν του ωραρίου εργασίας με πίστη και προσήλωση, στην πρόοδο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου. Έτσι έχουμε το Κεντρικό Κέντρο και το Παράρτημα του για τον πληθυσμό Ρομά».

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Εγκαινιάζουμε σήμερα μια νέα δομή στον Δήμο μας, που συνδέεται στον ήδη υπάρχων κρίκο κοινωνικής πολιτικής που πραγματοποιούμε και εντάσσεται στις δομές της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, η οποία ξεκίνησε με λίγα άτομα και απέκτησε δύναμη επιτελώντας κοινωνικό έργο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομαδες, άπορους, ανύμπορους, ρομά, ηλικιωμένους και οποίος άλλος χρειαστεί την βοήθεια του. Ευχαριστώ πολύ το προσωπικό και σε όσους συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Χαιρετισμό επίσης παρέθεσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ν. Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε, στην καλή συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, ενώ έκανε λόγω για τις ΤΟΜΥ, που θα ξεκινήσουν στο προσεχή μέλλον στην περιοχή.

Η δομή εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Μετά τις ομιλίες κόπηκε η κόκκινη κορδέλα και έγινε η ξενάγηση στα νέα γραφεία, ενώ στο τέλος υπήρχε και κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους με χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βάιος Νικολάου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημ. Μπαμπανίκας. Σοφ. Ταστεμίρλογλου, Κων/να Μπένου, και οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Σοφ.Χατζηπλή, Γ.Αρσενόπουλος, Ν.Γκατζόγιας, Χρ.Παπαγεωργίου, E. Κατσιαούνης, η πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Φαρσάλων κ. Βαία Παύλου, οι γιατροί του κόσμου και πλήθος κόσμου.