Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη

Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία, θα καταγράψει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές. Κατά τόπους θα σχηματιστεί παγετός στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, στα βόρεια παροδικά αυξημένες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από -1 βαθμό έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). Κατά τόπους, θα σχηματιστεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές από τη νύχτα στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). Κατά τόπους, θα σχηματιστεί παγετός τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). Θα σχηματιστεί, κατά τόπους, παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θα φυσούν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 14 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή
Για την Παρασκευή προβλέπονται στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Στα βόρεια ορεινά αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Θα σχηματιστεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.