Εορτάστηκε ο Άγιος Μόδεστος στα Φάρσαλα

Με λαμπρότητα και θεία κατάνυξη εορτάστηκε στην περιοχή «Γυφτόβρυση» των Φαρσάλων, ο προστάτης των ζώων, Άγιος Μόδεστος. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το εικονοστάσι του Αγίου Μοδέστου, το οποίο είχε τοποθετηθεί πριν πολλά χρόνια από τους κτηνοτρόφους. Την παραμονή της εορτής παρουσία πολλών κατοίκων, τελέστηκε εσπερινός και αρτοκλασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εικονοστάσι είναι δωρεά του πρώην νομαρχιακού συμβούλου κ. Οδυσσέα Ζαχαρή και της οικογένειάς του.

Το συγκεκριμένο εικόνισμα φιλοτέχνησε ο τεχνίτης της πέτρας κ. Δημήτρης Γκαντέλος, πριν από 17 χρόνια όπου κάθε χρόνο, πραγματοποιείτε την ίδια μέρα ο συγκεκριμένος εσπερινός, παρουσία κατοίκων της περιοχής.

Ο Άγιος Μόδεστος εορτάζεται επίσης και στον οικισμό Αύρα της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου Ασπροποτάμου, τον τιμήσε σήμερα ανήμερα της εορτής του, με θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων.

Ο Άγιος Μόδεστος ήταν Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ανέβηκε στον Πατριαρχικό θρόνο ως επίτροπος του Πατριάρχη Ζαχαρία, που είχε αιχμαλωτιστεί από τους Πέρσες κατά την επιδρομή τους το 614 μ.Χ.

Ο Άγιος Μόδεστος ανακηρύχθηκε Άγιος και η Εκκλησία μας έχει προσευχές στο όνομά του, για να θεραπεύονται τα ζώα από κάθε ασθένεια.