Στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα παρέταξαν τα τρακτέρ οι αγρότες (vid)

Στον κόμβο του Ε65 έξω από την Καρδίτσασυγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (17/12) τα τρακτέρ των αγροτών μετά το σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως είχε τονιστεί στην τελευταία συνέντευξη τύπου της ΕΟΑΣΚ το περασμένο Σάββατο αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργού στη συνάντηση της Παρασκευής η έξοδος των τρακτέρ στους δρόμους ήταν μονόδρομος για τους ίδιους για να διεκδικήσουν λύση στα αιτήματά τους. Σημαντικότερα όλων στην παρούσα χρονική η τιμή του βαμβακιού και το κόστος παραγωγής ειδικά για την τιμή του πετρελαίου ωστόσο υπάρχει ένα πλήθος αιτημάτων.

Έτσι λίγο μετά τις 11.00 περί τα 170 τρακτέρ όπως ηταν προγραμματισμένο κατέφθασαν στον κόμβο του Ε65 και αρχικά παρατάχθηκαν στους παράδρομους μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα αγροτικά μηχανήματα. Στις 12.15 ξεκίνησαν τα πρώτα τρακτέρ να τοποθετούνται πάνω στον Ε65 με κατεύθυνση προς Τρίκαλα όπου νωρίτερα η τροχαία είχε φροντίσει να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων.  Μετά τις 13.00 τοποθετήκαν τρακτέρ και στο ρεύμα προς Λαμία.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα Δευτέρα (17-12-2018) από ώρα 12.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 από Α/Κ Προαστίου (97,3 χ/θ) μέχρι τον Α/Κ Σοφάδων (72,3 χ/θ), η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

– Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία:
Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγίας Τριάδος με τον Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια κίνηση στην Επαρχιακή Οδό Προαστίου – Αγίας Τριάδας – Καρδίτσας και ακολούθως στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου και είσοδος στον Ε-65 από τον κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

Πηγή: karditsalive.net