Πλήθος κόσμου στις Κυριακάτικες εκδηλώσεις στα Φάρσαλα

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου συνεχίστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φαρσάλων και του ΟΠΑΚΠΑ, που διεξάγονται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της πόλης. Την σκυτάλη πήραν τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, αρχικά στις 11:00 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων “Ο Ενιπέας” σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων και τον ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο: “Ντόπιοι, Σπορά και λουκουμάδες”, με την συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων Αργιθεατών, Μικρασιατών, ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ, Σταυρού, Βαμβακούς, και Ντόπιων και την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ψυχαγωγία των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου, η αναβίωση των εθίμων του τόπου μας, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού του τόπου μας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα  Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που λειτουργούσαν στην πλατεία.

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, και η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων “Ο Ενιπέας” κ. κα. Δήμητρα Αστάρα, ενώ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κα. Κυρ. Παναγιωτοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Βασιλείου, κ.Γ. Αρσενόπουλος και κα. Δ. Συροπούλου. Κατά την λήξη της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους εκπροσώπους των χορευτικών που συμμετείχαν.

Παράλληλα στην πλατεία Λαού διεξήχθη χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ την σειρά των εκδηλώσεων έκλεισε το απόγευμα ξανά στην πλατεία Δημαρχείου με την συμμετοχή το “ΩΔΕΙΟ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟΝ” και την εκδήλωση «Γιορτάζουμε τραγουδώντας» με χριστουγεννιάτικα, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια).

*Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες ως εξής: Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου και ώρα 7μ.μ. η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων με την εκδήλωση «Χριστούγεννα Πρωτούγεννα από τη Μικρά Ασία», θα μας ταξιδέψει με μικρασιάτικα ακούσματα και με κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου θα υπάρξει εκδήλωση από τους μαθητές και δασκάλους της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ ενώ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από τις 6μμ έως τις 8 μμ θα διεξαχθεί Παιδική εκδήλωση «Όμορφα Χριστούγεννα», όπου το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των ΚΔΑΠ και του Παιδικού Σταθμού της ΔΗΚΕΦΑ, θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους.