Παρουσιάστηκε η “Εθελοντική Διακονία Ασθενών” στα Φάρσαλα

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής «Παναγία η Ελεούσα», πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Αγάπης και Εθελοντισμού με κύριο ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών τον κ. Αθανάσιο Κοντογιάννη.

Αρχικά την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Ιεραποστολής Φαρσάλων κα. Μπίμτσα, η οποία παρουσίασε στο κοινό την χορωδία του παραρτήματος της Βυζαντινής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων “Ιωάννης Δαμασκηνός”, υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του π. Θωμά Κάια, η χορωδία απέδωσε Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και στην συνέχεια δυο παιδιά απήγγειλαν ποιήματα.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυριακή Παναγιωτόπουλου, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου της Ιεραποστολής Φαρσάλων,  καθώς και στον ιδρυτή του συλλόγου της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, στο πολύτιμο έργο που επιτελεί, και ξεκίνησε από τον π. Βασίλειο, ο οποίος ήταν εφημέριος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και “είδε” την ανάγκη να συνεισφέρει στους αρρώστους, ιδρύοντας το 2003 την “Εθελοντική Διακονία Ασθενών”, βοηθώντας έτσι πολλά παιδιά που νοσηλεύονται, έχουν κακοποιηθεί ή εγκαταλειφθεί από τους δικούς τους, ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα καθώς επίσης και πολλούς ηλικιωμένους.

Στην εκδήλωση κύριος ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών κ.Αθανάσιος Κοντογιάννης, και γιος του ιδρυτή, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα Φάρσαλα από την μητέρα του Γεωργία Τσολάκη – Κοντογιάννη. Ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις δράσεις του συλλόγου και τον ρόλο που επιτελεί καθημερινά, υποστηρίζοντας ασθενείς και μοναχικούς ανθρώπους καθώς και τα νοσηλευόμενα παιδιά σε νοσοκομεία της Αττικής, με παιχνίδια χειροτεχνίες ζωγραφιές, ψυχαγωγία, με εθελοντές ηθοποιούς κλόουν και εμψυχωτές θεάτρου.

Στην ομιλία του τόνισε ότι: “Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και πιστοποίηση των εθελοντών, ενώ τους υποστηρίζουμε με κοινωνικούς λειτουργούς, με τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης όλο το χρόνο και ομάδα στήριξης, η οποία στοχεύει στην εποπτεία την υποστήριξη τη διαχείριση των δυσκολιών και τη συνεχή εκπαίδευση τους κατά τη διάρκεια της προσφοράς τους”. Στην συνέχεια παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεων από 2003 έως και τον Ιούλιο του 2018. “Έως σήμερα 2041 εκπαιδευόμενοι και πιστοποιημένοι εθελοντές συμμετείχαν, βοηθώντας 1967 μοναχικούς ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν 9 ώρες καθημερινά ανά ημέρα. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος απαριθμεί 480 ενεργούς εθελοντές”.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Πηγή του εθελοντισμού είναι η αγάπη, η οντολογική αγάπη είναι ο ίδιος ο θεός…ευχόμαστε να έχει πλούσιους καρπούς, αυτή η προσπάθεια”, στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος επισημαίνοντας  ότι: “Θα είμαστε πάντα δίπλα σε δράσεις φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης, που ουσιαστικά αποτελούν την καταξίωση του ανθρώπου, ζητώντας πάντα τη συμπαράσταση του πολίτη και δημότη, όποια και να είναι αυτή μικρή ή μεγάλη.

Κλείνοντας την σειρά των χαιρετισμών τον λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κων/νος Τύμπας, όπου στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη να προσφέρουμε καθημερινά καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και όχι να επικεντρωνόμαστε μόνο κατά την διάρκεια των εορτών, ενώ η πρόεδρος της Ιεραποστολής κ. Στέλλα Τσαλούκη, ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν καθημερινά στο δύσκολο έργο του συλλόγου. Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σοφία Χατζηπλή και κ.Δέσποινα Συροπούλου η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Βάια Παύλου και πλήθος κόσμου.

Πηγή βίντεο: Κ. Αντωνόπουλος