Ο καιρός της Τετάρτης

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο Ιόνιο, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα σταματήσουν.  Αναμένεται εξασθένηση των βορείων ανέμων, σε 3 με 5 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, με την ίδια ένταση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Στην Αττική αναμένεται καιρός γενικά αίθριος και μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ από το απόγευμα  θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμό έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις,  με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτ. Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια. Από το βράδυ θα σημειωθούν ξανά τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται στα βόρεια γενικά αίθριος καιρός και στα νότια τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα και από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται  νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης με παροδικές χιονοπτώσεις. Θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι, με βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη
Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται την Πέμπτη από τα δυτικά, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια, όμως παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους, τις πρωινές ώρες.