Παγετός, κρύο και καταιγίδες την Τρίτη

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια προβλέπονται για την Τρίτη, καθώς και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα δυτικά και από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων, στα νότια πελάγη 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σχηματιστεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά και βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος.  Θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4-5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονόνερου,. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά, όμως από το απόγευμα ο ουρανός βαθμιαία θα είναι αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ, στον Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτ. Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, με τάση εξασθένησης από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ και από τα δυτικά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις Κυκλάδες θα φυσούν ανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 16 βαθμών Κελσίου (σημ: στην Κρήτη θα φθάσει τους 18 βαθμούς).

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια έως 7 μποφόρ, που θα στραφούν βαθμιαία στα βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που βαθμιαία θα σταματήσουν. Νέα αύξηση των νεφώσεων θα εκδηλωθεί το βράδυ από τα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ορεινά της Θράκης τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Θα σχηματιστεί παγετός, κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.