Με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, με  σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 6 με 7 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς, με τάση εξασθένησης το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι.  Θα φυσούν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς, με τάση εξασθένησης το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί , 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι γρήγορα σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρη καταιγίδα. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί, 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση, με τάση εξασθένησης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ωστόσο από το μεσημέρι σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν βοριάδες, έντασης 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα θαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ.: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Το μεσημέρι και από τα βόρεια, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ.: στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Το μεσημέρι από τα βόρεια, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, έντασης 5 με 7 μποφόρ, με τάση εξασθένησης. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 5 και 18 βαθμών Κελσίου (σημ.: στα βόρεια, τοπικά, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές. Το απόγευμα από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις Κυκλάδες θα φυσούν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, έντασης 5 με 7 μποφόρ. Στην Κρήτη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα φυσούν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία έως 8 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορειοδυτικούς με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ.: στα βόρεια, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη
Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. σταδιακά τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, ενώ παγετός θα σχηματιστεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.