Τοπικές βροχές την Κυριακή

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για την Κυριακή. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και το πρωί στην δυτική Ελλάδα και την Θράκη. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες ενώ σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα νότια θα έχουν ένταση τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση, με εκ νέου αύξηση των νεφώσεων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ κι από το απόγευμα μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα σταματήσουν. Υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί, 4 με 6 και από το βράδυ 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και εκ νέου από το βράδυ, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα σταματήσουν. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 βαθμό έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Νέα αύξηση των νεφώσεων αναμένεται από το βράδυ στα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες, που την νύχτα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.  Θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 με μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 4 και 18 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικών διευθύνσεων, 4 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.