Ο καιρός του Σαββάτου

Τοπικές βροχές από το μεσημέρι του Σαββάτου στα δυτικά και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα εκδηλωθούν ομίχλες στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες. Σταδιακά θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, τοπικά 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα αναπτυχθούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπεται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τη νύχτα. Θα φυσούν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, έντασης 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ.: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.) και κατά τόπους θα σχηματιστεί σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται : λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Αναμένεται κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ.: στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός αρχικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το βράδυ θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια τοπικές βροχές. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα εκδηλωθούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 5 και 16 βαθμών Κελσίου (σημ.: στα βόρεια, τοπικά, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ.: στα βόρεια, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χωρά και το πρωί στην δυτική Ελλάδα και την Θράκη. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορείας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν νοτιάδες, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με ένταση 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.