“Κίτρινα γιλέκα”: επεισόδια και στις Βρυξέλλες (εικόνες)

Περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες κατά την διάρκεια μιας διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων», όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, την ώρα το Παρίσι έχει μετατραπεί για ακόμα μια φορά σε “πεδίο μάχης”.

«Υπήρξαν περίπου εκατό συλλήψεις», η πλειονότητα των οποίων πριν από τη διαδήλωση, στη διάρκεια προληπτικών ελέγχων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ίλσε Βαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος της περιοχής Βρυξελλών-Ισέλ.

Ορισμένα «κίτρινα γιλέκα» εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των δυνάμεων της τάξης στο ύψος της συνοικίας των ευρωπαϊκών θεσμών, όπου έχει απαγορευτεί πλήρως η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, αλλά η κατάσταση έχει επανέλθει στην ηρεμία έπειτα από τις συλλήψεις, πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές βρίσκονταν τις πρώτες απογευματινές ώρες στη «μικρή ζώνη», έναν αστικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, «κίτρινα γιλέκα» αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, μια πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Οδόφραγμα τοποθετήθηκε νωρίς σήμερα στο πρωί και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια), σύμφωνα πάντα με το Belga.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», που εμφανίστηκε στη Γαλλία, επεκτάθηκε στο Βέλγιο, ιδίως στη γαλλόφωνη περιοχή της Βαλλωνίας.

Στις 30 Νοεμβρίου, διαδήλωση 300 ανθρώπων κατέληξε στις Βρυξέλλες με την πυρπόληση δύο αυτοκινήτων της αστυνομίας.

Πηγή: ant1news.gr