Ο καιρός της Παρασκευής

Τοπικές βροχές στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες σε Σποράδες, Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά προβλέπονται για την Παρασκευή. Θα φυσούν βόρειοι άνεμοι, εντάσεως στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα. Παγετός θα σχηματιστεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000μ) τις πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5μποφόρ, βαθμιαία 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα στα ανατολικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ.: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, παροδικά στα νότια πιο πυκνές.  Θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17βαθμούς Κελσίου (σημ.: στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά, παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά. Υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ευβοίας και της ανατολικής Στέρεας (πάνω από 1000 μ.). Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 5 και 13 βαθμών Κελσίου (σημ.: στα βόρεια τοπικά, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και βαθμιαία εξασθένηση, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Κρήτης, (πάνω από τα 1200 μ.) νωρίς το πρωί. Θα φυσούν βοριάδες, 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στα νότια 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ.: στα βόρεια, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο
Για το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετρά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά με ένταση 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους-νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο.