Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βαθμιαία 6 και τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις, όμως ο καιρός βαθμιαία θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 και στον Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο αναμένονται αρχικά νεφώσεις, με βροχή και πιθανώς καταιγίδα, αλλά με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 16 βαθμών Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη, αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία θα γίνουν βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου *(σημ: στην δυτική Μακεδονία, θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός).

Στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές (σημ: στο Ιονιο μεμονωμένες καταιγίδες), βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η μέγιστη θερμοκρασία τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Θα φυσούν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια,  τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι οποίες βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα ανατολικά.