Ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο ποδοσφαιριστή που… “αναστήθηκε”

Παγκοσμίως γνωστή έγινε μία ποδοσφαιρική ομάδα της 3ης κατηγορίας (Leinster Senior League) της Ιρλανδίας, που “σκαρφίστηκε” τον… θάνατο ενός πρώην παίκτη της, προκειμένου να εξασφαλίσει την αναβολή του αγώνα της.

Η διοργανώτρια αρχή ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της Ballybrack FC πως ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής της, Φερνάντο Λα Φουέντε, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα της Arklow Town με την Ballybrack FC και δόθηκε εντολή να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τη σέντρα όλων των αναμετρήσεων της αγωνιστικής.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, ο ποδοσφαιριστής είναι ζωντανός. Ο Ισπανός Φερνάντο Λα Φουέντε ενημερώθηκε από φίλους ότι στο Facebook υπήρχε καταιγισμός από συλλυπητήρια μηνύματα προς την οικογένειά του.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον περασμένο Σεπτέμβριο την ομάδα του Δουβλίνου, καθώς η εταιρεία λογισμικού στην οποία εργάζεται παράλληλα τον μετακίνησε στα γραφεία της στο Γκάλγουεϊ.

«Είχα γυρίσει στο σπίτι από τη δουλειά μου και έπαιζε βιντεοπαιχνίδια, όταν μου είπαν πως έχω γίνει διάσημος. Άρχισαν να μου στέλνουν τις δημοσιεύσεις και έτσι έμαθα πως ήμουν… νεκρός», δήλωσε ο Λα Φουέντε στον ραδιοφωνικό σταθμό “RTE Radio One”.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η διοίκηση της Ballybrack FC ζήτησε “συγγνώμη” από τον Ισπανό πρώην ποδοσφαιριστή της και απέλυσε τον εκπρόσωπο που πήρε την “μακάβρια” πρωτοβουλία, αποδίδοντάς τη σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο, δεν πρόκειται να γλιτώσει τη “βαριά καμπάνα” από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Πηγή: ant1news.gr