Ολυμπία Τελιγιορίδου προς γαλακτοβιομηχανίες: “Αδιαπραγμάτευτη η αξιοπρέπεια των κτηνοτρόφων”

Σε ανοικτή συγκέντρωση 500 περίπου ατόμων, που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας μίλησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, με θέμα τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα και ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Κασίμης με θέμα την νέα ΚΑΠ.

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής του συνεταιρισμού Αλέκος Μανούρας και προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Βαιόπουλος. Σύντομο χαιρετισμό έκανε η Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά.

Η κ. Τελιγιορίδου στην ομιλία της έστειλε μήνυμα στις γαλακτοβιομηχανίες που πιέζουν τους κτηνοτρόφους με τις χαμηλές τιμές του γάλακτος, « Είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και το μήνυμα που τους στέλνω σήμερα είναι απλό. Μπορούμε να συζητήσουμε μαζί σας αλλά προϋπόθεση είναι να σεβαστείτε την αξιοπρέπεια των κτηνοτρόφων..».

« Όσοι κλέβουν τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων με τις παράνομες ελληνοποιήσεις θα υποστούν τις συνέπειες..» .

Για το μέλλον του πρωτογενή τομέα η κ Ολυμπία Τελιγιορίδου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με καινοτόμες δράσεις πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή μας”, “Στόχος μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας για την παραγωγή προϊόντων ταυτότητας και καλής ποιότητας που θα είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο”.

Από την πλευρά του ο κ. Κασίμης ανέλυσε όλα τα δεδομένα για τη χάραξη της νέας ΚΑΠ και τις θέσεις της χώρας μας.