“Πλήρωσε” απουσίες και “στημένα” ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων γνώρισε την ήττα με σκορ 4- 1 στην έδρα του Φαλανιακού.
Έτσι οι «Μυρμιδόνες» παρέμειναν στους 17 βαθμούς και την 6η θέση.
Ενώ ο Φαλανιακός με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 29 βαθμούς και παρέμεινε πρώτος.
Οι κ.κ. Φεραίος Γιαννακός και Λευτέρης Τέας έπρεπε λίγο πολύ να… «σκίσουν» τις σημειώσεις τους για την εν λόγω αναμέτρηση καθώς λίγο πριν την έναρξη οι Χρήστος Τλούπας και Γιώργος Κομισόπουλος αισθάνθηκαν ενοχλήσεις και δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν.
Παρά τις ελλείψεις ο Αχιλλέας Φαρσάλων ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5’ ένα σουτ του Χριστιανίδη πέρασε λίγο άουτ.
Ενώ τρία λεπτά αργότερα είχαμε μια αμφιλεγόμενη φάση με τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει πέναλτι υπέρ του Αχιλλέα σε χέρι, όμως εν τέλει πήρε πίσω την απόφαση καθώς θεώρησε ότι το χέρι το έκανε ο Νίκος Μάντζαρης.
Ο Αχιλλέας «πλήρωσε» τις κακές του επιλογές στις στημένες φάσεις καθώς αρχικά στο 18’ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ιωαννίδης με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1 – 0.


Ο Τσιάκος τρία λεπτά αργότερα έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Κουτσογιαννούλη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ενώ στο 35’ ο Κούμρια έκανε την σέντρα η άμυνα των γηπεδούχων μπερδεύτηκε όμως η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Στο 40’ ο Τσιάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2 – 0.
Στην επανάληψη ο Φαλανιακός έκανε νωρίς και το 3-0.
Ο Πανταζής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και αναταραχή στα μετόπισθεν του Αχιλλέα με κοντινό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ.
Στο 56’ ο Τσιάκος έκανε το σουτ ο Κουτσογιαννούλης έδιωξε δύσκολα με τα πόδια.
Ο Αχιλλέας ανέβασε την απόδοσή του πίεσε ψηλά και έχασε δυο καλές στιγμές όταν αρχικά το σουτ του Κατσανάκη πέρασε λίγο άουτ, ενώ ένα φάουλ του Χριστιανίδη έδιωξε με υπερένταση ο Μάλτζαρης.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε εκείνο το σημείο του αγώνα και στο 70’ κατάφεραν να μειώσουν, όταν ο Παπακωνσταντίνου έκανε όμορφη σέντρα από αριστερά, μέσα στη περιοχή και ο Κούμρια με κεφαλιά έκανε το 3-1.
Και εκεί που ο Αχιλλέας μείωσε και είχε κάποιες καλές στιγμές, όπως το πλασέ του Παπακωνσταντίνου που πέρασε λίγο άουτ, ενώ ακόμη ένα δικό του σουτ έδιωξε με τα πόδια ο Μάλτζαρης ο Φαλανιακός κέρδισε πέναλτι στο 76’.
Ο Μπλέντι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Φλώρος πέτυχε το τελικό 4 – 1.

Οι Συνθέσεις

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μάλτζαρης, Παππάς (46’ Πανταζής Η.), Μαχαίρας, Λυγούρας Χ. (46’ Μάνικος), Φλώρος, Λυγούρας Β., Πανταζής Γ., Μπλέντι, Ιωαννίδης, Τσιάκος (60’ Καρακίτσιος), Λεσάϊ (60’ Ντανίκας).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Φεραίος Γιαννακός): Κουτσογιαννούλης, Μάντζαρης, Τσούλης, Κατσανάκης, Ταστεμερίδης, Πετράκης (46’ Παπακωνσταντίνου), Αλαμάνης (63’ Γιαννολόπουλος), Χριστιανίδης (82’ Αρσενόπουλος), Κούμρια, Ζιώγας (85’ Δημόπουλος).
Διαιτητική τριπλέτα: Ντελέζος Ι., Μπουρονίκος, Πατέτσος.

Πηγή Φωτογραφιών: www.athleticlarissa.gr