Ο καιρός της Κυριακής

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και την Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Βοριάδες θα φυσούν στα ανατολικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά ανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους στη δυτική Μακεδονία αυξημένες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη και τις πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το Ιόνιο και πιθανόν στη νότια Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι-νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση και στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην νότια Πελοπόννησο είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-5 και στα νότια ανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στην Κρήτη και πιθανόν στις νότιες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα νότια αυξημένες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές  αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5  μποφόρ. Βοριάδες θα φυσούν στα ανατολικά με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.