Ο καιρός του Σαββάτου

Για σήμερα, Πρωτομηνιά, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά θα φυσούν νοτιοανατολικοί 3-5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τα νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα το πρωί θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ζάκυνθο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος θα είναι ο καιρός. Συγκεκριμένα στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Θράκη λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι τοπικά 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες.. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή στα δυτικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Κρήτη και πιθανώς στις νότιες  Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τοπικά θα αυξηθούν στα ανατολικά και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βοριάδες θα φυσούν στα ανατολικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.