Ο καιρός της Παρασκευής

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ στα Δωδεκάνησα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Αιγαίο, τοπικά 8 και νωρίς το πρωί έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα το πρωί θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι αυξημένες στα ανατολικά, όπου θα πέσει χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5-6, στα ανατολικά 7-8 και νωρίς το πρωί στο Θρακικό Πέλαγος έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις, κατά τόπους παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 6-8 στα ανατολικά και νότια νωρίς το πρωί έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6-8 και νωρίς το πρωί στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος και είναι αυξημένη η πιθανότητα εκδήλωσης βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7-8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στα νότια θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 1/12/2018
Συννεφιά, παροδικά αυξημένη, προβλέπεται το Σάββατο στην ανατολική και νότια Ελλάδα, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά ηπειρωτικά παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο τη νύχτα θα βρέξει.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τα νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.