Φάρσαλα: Μαθητές διαδήλωσαν για την Μακεδονία – Επιδόθηκε ψήφισμα στον Δήμαρχο Φαρσάλων

Υπό βροχή και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, διαδήλωσαν μαθητές από όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Φάρσαλα, την Πέμπτη το πρωί (29/11), κατά του Κράτους των Σκοπίων, αλλά και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα,  μαθητές του 1ου & 2ου Γυμνασίου – Λυκείου και του ΕΠΑΛ, διαμέσου κεντρικών οδών της πόλης, κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου και εν συνεχεία κάτω από το Δημαρχείο, όπου τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και άλλα συνθήματα για την Μακεδονία.

Ο Δήμαρχος κατέβηκε στην είσοδο του Δημαρχείου, συζήτησε με τους μαθητές και στην συνέχεια υποδέχθηκε αντιπροσωπεία στο γραφείου, όπου οι τελευταίοι του παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ακολούθησε συζήτηση με τον Δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο και τον αντιδήμαρχο κ.Δημήτρη Μπαμπανίκα με τους μαθητές, όπου τελικώς αποχώρησαν ειρηνικά.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

“Εκ μέρους όλων των μαθητών της δευτεροβάθμιας των Φαρσάλων διαδηλώνουμε, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Δεν διαπραγματευόμαστε τα σύνορα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας, ιστορία που γράφτηκε με αίμα, δεν μπορεί να ξαναγραφτεί με μελάνι. Φέρουμε στις πλάτες μας το βάρος των νεκρών Μακεδονομάχων και δεν παραχωρούμε – διαπραγματευόμαστε, όνομα, γλώσσα, γη, πολιτισμό από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. Θέλουμε να εκδώσουμε ψήφισμα και παρακαλούμε να το μεταφέρετε στον Υπουργό Παιδείας. Υπουργό Εξωτερικών και στον Πρωθυπουργό”.

ΦΑΡΣΑΛΑ 29/11/2018

Νέο Μοναστήρι

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Νέου Μοναστηριού, αντιδρώντας στην πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών.