Ο καιρός της Τετάρτης

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά που από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μετά το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι  άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία και από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά,  την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται μετά το μεσημέρι σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή των ανέμων στα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ και περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλαδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ και εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς .

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Στα βόρεια από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς .

Την Πέμπτη στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια κυρίως της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 ενώ στο Αιγαίο αναμένονται τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.