Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για λαθρεμπόριο χρυσού – Συνελήφθη ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και άλλοι 58

Πενήντα εννέα άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων με έντονη παρουσία στην τηλεόραση και όχι μόνο.

Σημειώνεται, ότι εκτός από τις 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Για την υπόθεση εδώ και αρκετό καιρό το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου πραγματοποιούσε μια έρευνα για λαθρεμπόριο χρυσού με τη συμμετοχή ενεχυροδανειστηρίων και κοσμηματοπωλείων. Αφορμή φέρεται να είχε υπάρξει παλαιότερη έρευνα της ίδιας υπηρεσίας για σπείρα ρομα που έκανε διαρρήξεις σπιτιών και τα τιμαλφή (κοσμήματα, ρολόγια κοκ) πουλούσε σε συνεργαζόμενα ενεχυροδανειστήρια.

Μάλιστα η συγκεκριμένη υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί μεταξύ άλλων και άτομα από τον χώρο της λεγόμενης show businesses.

Χθες, Τρίτη, η Ασφάλεια Αμαρουσ;iου μετά από έρευνα διαρκείας προχώρησε στις συλλήψεων ατόμων που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο μεγάλων ποσοτήτων χρυσού στο εξωτερικό, πιθανόν τη Γερμανία και την Ιταλία. Μεταξύ των προσαχθέντων φέρεται να συγκαταλέγεται έμπορος χρυσού με έντονη παρουσία στην τηλεόραση και όχι μόνο.

*φωτο αρχείου

Πηγή: kathimerini.gr