“Έσπασε” το αήττητο σε ματσάρα με τον πρώτο…

Σε μια ματσάρα με τα όλα της ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων Krousta γνώρισε την ήττα στην έδρα του από τους Μαχητές Πειραματικού Πευκών με σκορ 80 – 84 στην παράταση.

Έτσι οι μπλε έχοντας ρεκόρ 4 νίκες και 3 ήττες βρίσκονται στην 6η θέση όντας ισόβαθμοι με τον Φαίακα Κέρκυρας και τους Ίκαρους Σερρών τους οποίους αντιμετωπίζουν εντός έδρας την ερχόμενη Κυριακή.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι αγχωμένες και νευρικές και να έχουν πολλές άστοχες επιλογές.
Ο κ. Φόρος παρέταξε στο παρκέ τους Λεπενιώτη, Τοπουζίδη, Γκιουλέκα, Χρήστο Αναγνωστόπουλο και Δέσπο.
Ο Λεπενιώτης ευστόχησε με τρίποντο στο πρώτο καλάθι του αγώνα, ενώ εν συνεχεία ο Τοπουζίδης με 5 δικούς του πόντους σημείωσε το 8 – 4 στα πρώτα 5’ του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα των τεσσάρων πόντων με τους Λεπενιώτη και Γκιούλεκα να ευστόχουν αμφότεροι στις βολές που κέρδισαν.

Ο Λεπενιώτης με εύστοχο σουτ πέτυχε το 14 – 8, με το 14 – 10 να είναι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν το ακριβώς αντίθετο με τις δυο ομάδες να αυξάνουν ρυθμό και να σκοράρουν κατά ριπάς.

Αρχικά οι Μαχητές μείωσαν σε 14 – 12 ενώ εν συνεχεία ισοφάρισαν σε 15 – 15 με εύστοχο τρίποντο του Μητσάκη.
Οι μπλε με ένα δίποντο του Δέσπου και ένα τρίποντο του Γκιουλέκα πέρασαν μπροστά με 22 – 17.
Με ένα επιμέρους σκορ 2 – 7 οι Μαχητές ισοφάρισαν και πάλι σε 24 – 24 ακριβώς με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου.

Εν συνεχεία το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο με τους Μαχητές να περνάνε πρώτη φορά μπροστά στο 7’ όταν με εύστοχο γκολ φάουλ του Μαυρίδη πέτυχαν το 28 – 29, ενώ με τέσσερις πόντους του Στόλη πέρασαν μπροστά με 28 – 33. Οι Φαρσαλινού με δύο πόντους του Δέσπου και δυο του Γκιουλέκα μείωσαν σε 32 – 33.
Με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 32 – 35.

Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες πήγαιναν συνέχεια χέρι – χέρι, το άγχος όμως έκανε και πάλι την εμφάνιση του, με τις πολλές άστοχες επιθέσεις να έχουν τον πρώτο λόγο, με τον Γυμναστικό να περνάει μπροστά στο 22’ με εύστοχο τρίποντο του Γκιουλέκα (39 – 36), ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα μέχρι και 2’ πριν την λήξη της περιόδου όταν ο Μητσάκης έδωσε το προβάδισμα στους Μαχητές με 47 – 49.
Το δεκάλεπτο έληξε με τους Μαχητές να είναι μπροστά με 48 – 51.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Μαχητές με επιμέρους σκορ 2 – 7 πέρασαν μπροστά με 50 – 58, όταν αρχικά ο Μητσάκης ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ενώ εν συνεχεία ο Ελευθεριάδης πέτυχε τρίποντο και κέρδισε φάουλ από τον Τσόγκα.

Από εκεί και πέρα ο Γυμναστικός προσπάθησε να συγκεντρωθεί δεν παρασύρθηκε στον ρυθμό των Μαχητών «ακούμπησε» την μπάλα στον Δέσπο, ο οποίος πέτυχε πέντε πόντους και οι παίκτες του κ. Φόρου με δικό τους σερί 7 – 3 μείωσαν σε 58 – 61.

Ο Λεπενιώτης με εύστοχο λει απ μείωσε σε 60 – 61 ακριβώς 5’ πριν την λήξη.
Οι Μαχητές αρχικά πέτυχαν εύστοχο τρίποντο με τον Βογιατζή, ενώ εν συνεχεία ο Ελευθεριάδης έκλεψε την μπάλα από τον Λεπενιώτη, αυτός έδωσε ασσίστ στον Στόλη ο οποίος κάρφωσε 4’ πριν την λήξη.

Ο Γκιουλέκας μείωσε με δικό του εύστοχο τρίποντο, όμως ο Μαυρίδης απάντησε με σουτ τριών πόντων για το 63 – 69. Ο Γυμναστικός μείωσε σε 66 – 69, ενώ εν συνεχεία ένα κόψιμο του Δέσπου το οποίο φάνηκε καθαρό πάνω στον Στόλη, χρεώθηκε όμως με φάουλ όμως ο Στόλης αστόχησε και στις δυο βολές.
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Λεπενιώτης μειώνει στον πόντο 68 – 69.

Ο Μαυρίδης με εύστοχο καλάθι πετυχαίνει το 68 – 71, ενώ εν συνεχεία ο Λεπενιώτης αστόχησε σε τρίποντο ο Δέσπος πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε φάουλ, ευστοχώντας σε μια βολή για το 69 – 71, 1,35’’ πριν την λήξη.
Εν συνεχεία οι Μαχητές αστόχησαν σε σουτ 3 πόντων ο Λεπενιώτης πήρε το ριμπάουντ βρέθηκε στο παρκέ, δεν σφυρίχτηκε όμως κάτι παρά μόνο δόθηκε η μπάλα για πλάγια επαναφορά στον Γυμναστικό.
Στην επαναφορά ο Γκιουλέκας κέρδισε φάουλ και με δυο εύστοχες βολές πέτυχε το 71 – 71 1’ πριν την λήξη. Ο Χατζηλιάδης αστόχησε σε σουτ 3 πόντων ο Γκιουλέκας κέρδισε φάουλ και ευστόχησε και πάλι στο ζευγάρι βολών με τους Φαρσαλινούς να παίρνουν το προβάδισμα με 73 – 71.
Ο Μαυρίδης κέρδισε φάουλ και με δυο εύστοχες βολές ισοφάρισε σε 73 – 73, με 30’’ να απομένουν.
Ο Γυμναστικός έκανε επίθεση δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια του όμως ο Γκιουλέκας σε μια φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκε για φάουλ, ενώ 5’’ πριν την λήξη ο Μαυρίδης αστόχησε σε δική του προσπάθεια και έτσι το ντέρμπι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί αρχικά ο Γυμναστικός έκανε ένα γρήγορο 4 – 0 με τους Δέσπο και Γκιουλέκα και πέρασε μπροστά με 77 – 73.
Οι Μαχητές με εύστοχο τρίποντο του Μητσάκη και βολές του Χατζηλιάδη πέρασαν μπροστά με 77 – 78.
Ο Λεπενιώτης έδωσε το προβάδισμα στον Γυμναστικό, όμως ένα τρίποντο του Μαυρίδη 45’’ πριν την λήξη έδωσε το προβάδισμα με 79 – 81 στους Μαχητές.
Ο Τοπουζίδης με μια βολή μείωσε σε 80 – 81, ενώ ο Καραγιαννίδης με δική του εύστοχη βολή πέτυχε το 80 – 82.
Ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος αστόχησε σε προσπάθεια τριών πόντων με τον Καραγιαννίδη να καρφώνει για το τελικό 80 – 84 σε ένα ντέρμπι που έσπασαν καρδιές.
Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Γκιουλέκας με 26 πόντους, ενώ από πλευράς Γυμναστικού οι Δέσπος με 17 και Λεπενιώτης με 14 ήταν οι δυο έτεροι διψήφιοι, από τους Μαχητές ο Μαυρίδης 23 και Μητσάκης με 14 πόντους.

Δείτε τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης

Τα Δεκάλεπτα: 14-10, 31-35, 48-51, 73-73, 80-84

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ.-Κοτσίμπος

Οι Συνθέσεις

Γ.Σ. Φαρσάλων Krousta (Χάρης Φόρος): Λεπενιώτης 14(1), Χαιρετιδης 4, Αναγνωστοπουλος 3, Τσιόγκας 2 , Συνετός 4, Τοπουζίδης 8(1), Γκιουλέκας 26(3), Δέσπος 17, Φιλιππόπουλος 2

Μαχητές Πεύκων (Γεροφωτης): Βογιατζής 3(1), Καραγιαννίδης 9(1), Δήμας 6, Μαυρίδης 23(3),Χατζημιχαηλίδης 7(1), Κλωνάρας, Στόλης 10, Τσιμίδης 2, Βαϊντερλής 2, Μητσάκης 14(2), Ελευθεριάδης 9(1)