Τοπικές βροχές και βοριάδες την Παρασκευή

Σποραδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται την Παρασκευή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα και τοπικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Ζάκυνθο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία κα την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί. Θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα φυσούν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αραιές νεφώσεις στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη. Κατά τόπους, περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα δυτικά, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.