Σχέδιο ανάπτυξης για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ανατέθηκε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για 23 περιφερειακά αεροδρόμια προκειμένου να δρομολογηθεί η αξιοποίησή τους.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου.

Η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου θα λάβει υπόψη της τα λειτουργικά στοιχεία κάθε αεροδρομίου, [κίνηση-έξοδα-προσωπικό-υποδομές κλπ] καθώς και τις προοπτικές τους, προκειμένου να καταλήξει η Κυβέρνηση στον επωφελέστερο τρόπο εκσυγχρονισμού τους.

Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου βρίσκεται στη λεγόμενη 3η κατηγορία των υπό εξέταση για την ανάπτυξή τους, αεροδρομίων, με βάση την επιβατική του κίνηση.

Συγκεκριμένα βρίσκεται μεταξύ των αεροδρομίων που παρουσιάζουν κίνηση κάτω των 30.000 επιβατών ετησίως και το επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται μηδενικό. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται επίσης τα αεροδρόμια, Λέρου, Σητείας, Καλύμνου, Σκύρου, Σύρου, Αστυπάλαιας, Καστελλόριζου, Καστοριάς, Κάσου και Κοζάνης.

Στην 1η κατηγορία βρίσκονται τα αεροδρόμια που έχουν άνω των 100.000 επιβατών το χρόνο όπως Κάρπαθος, Χίος, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη και Άραξος. Η 2η είναι μεταξύ 30.000 και 100.000 ατόμων  και είναι τα αεροδρόμια της Λήμνου, Ιωαννίνων, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Ικαρίας και Κυθήρων.

Τέλος με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του ολοένα και αυξανόμενο τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας το Υπουργείου έχει ήδη σε εξέλιξη την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ δρομολογεί την μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε διεθνές.

Πηγή: lamiareport.gr